top icon
Κόσμος

Μεγάλο ηλεκτρικό SUV ετοιμάζει η DS

Αυτή την περίοδο βρίσκεται σε διαδικασία εξέλιξης η νέα ναυαρχίδα της DS, με το λανσάρισμά του να έχει προγραμματιστεί για μέσα στο 2024.

Με κουπέ στοιχεία, που δημιουργεί η έντονα κεκλιμένη οροφή στο τελείωμά της, το μεγάλο SUV που ετοιμάζει η DS Automobiles βρίσκεται προ των πυλών, καθώς η γαλλική εταιρεία έχει προγραμματίσει το λανσάρισμά της προς το τέλος του 2024 ή τις αρχές του 2025.

Διατηρεί φυσικά στο ακέραιο, όλα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τα μοντέλα της DS, με την πολυτέλεια και την ποιότητα να είναι υψηλού επιπέδου. Για την κατασκευή του χρησιμοποιείται η πλατφόρμα STLA Medium του Ομίλου Stellantis, με την «καρδιά» του να είναι ηλεκτρική.

ds aero sport lounge concept

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες, θα έχει μεγάλη μπαταρία 98 kWh, η οποία θα προσφέρει στο μεγάλο SUV αυτονομία που θα ξεπερνάει τα 700 χιλιόμετρα. Παράλληλα, θα υπάρχει και μια πιο μικρή έκδοση, με μπαταρία 73 kWh, με το επερχόμενο μοντέλο της DS να προσφέρεται με κίνηση στους δύο ή και στους τέσσερις τροχούς, ανάλογα με την έκδοση.

Σχεδιαστικά θα αντλεί έμπνευση από το DS Aero Sport Lounge concept (φωτογραφίες), το οποίο αποτελεί πλατφόρμα για τα μελλοντικά πλάνα της γαλλικής εταιρείας, όσον αφορά τον αισθητικό τομέα.

Φήμες θέλουν το νέο μεγάλο SUV της DS να έχει και μια Plug-in Hybrid έκδοση, ωστόσο, δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα, αν και θα πρόσφεραν πιο πολλές επιλογές στους πελάτες της φίρμας και πιθανότατα να έδιναν μεγαλύτερη, εμπορικά ώθηση στο μοντέλο.

ds aero sport lounge concept

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ