top icon
Κόσμος

ΕΕ – Χρηματοδοτεί με 424 εκατ. ευρώ την ανάπτυξη υποδομών εναλλακτικών καυσίμων

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοινώνει την επιλογή 42 νέων έργων για την ανάπτυξη υποδομών εναλλακτικών καυσίμων, τα οποία θα λάβουν στήριξη ύψους 424 εκατ. ευρώ.

Τα έργα θα βοηθήσουν την εγκατάσταση σημείων επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και σταθμών ανεφοδιασμού με υδρογόνο, καθώς και την ηλεκτροκίνηση των αεροδρομίων, φέρνοντας την Ευρώπη πιο κοντά στους στόχους της Πράσινης Συμφωνίας. Η χρηματοδότηση θα προέλθει από την «Alternative Fuels Infrastructure Facility» (AFIF) της πρωτοβουλίας «Connecting Europe Facility».

Connecting Europe Facility

Η Επίτροπος Μεταφορών Adina Valean δήλωσε: «Από το 2021 η ΕΕ έχει χορηγήσει πάνω από 1,3 δισ. ευρώ μέσω του AFIF σε διάφορα έργα, αναπτύσσοντας 26.396 σημεία ηλεκτρικής επαναφόρτισης, 202 σταθμούς ανεφοδιασμού υδρογόνου και ηλεκτροδοτώντας τις επίγειες λειτουργίες σε 63 αεροδρόμια. Αυτή η τελευταία πρόσκληση ήταν η πιο επιτυχημένη όσον αφορά τον αριθμό και την ποιότητα των έργων μέχρι στιγμής, γεγονός που δείχνει το αυξανόμενο ενδιαφέρον για τις υποδομές υδρογόνου και ηλεκτρικής φόρτισης».

EV Chargers

Το AFIF χρηματοδοτεί την ανάπτυξη υποδομών εφοδιασμού με εναλλακτικά καύσιμα κατά μήκος του διευρωπαϊκού δικτύου μεταφορών της ΕΕ (ΤΕΝ-Τ). Η πρωτοβουλία λειτουργεί μέσω κυλιόμενης πρόσκλησης υποβολής προτάσεων. Η χρηματοδότηση αυτή αποτελεί μέρος της δεύτερης φάσης του AFIF (2024-2025), η οποία στηρίζει ιδίως τους στόχους που τίθενται στον νέο κανονισμό για την ανάπτυξη υποδομών εναλλακτικών καυσίμων (AFIR), καθώς και τους στόχους που τίθενται στους κανονισμούς «ReFuelEU» για τις αερομεταφορές και «FuelEU» για τις θαλάσσιες μεταφορές.

Alternative Fuels Infrastructure Facility

Μια τρέχουσα πρόσκληση του AFIF είναι τώρα ανοικτή για αιτήσεις, με προϋπολογισμό 1 δισ. ευρώ για την περίοδο 2024-2025. Η πρώτη προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 24 Σεπτεμβρίου 2024.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ