Επικαιρότητα Κόσμος

Εκδόσεις Monte Carlo για τα Skoda Scala και Kamiq

Συνεχίζοντας μια παράδοση που ξεκίνησε το μακρινό 1932, η Skoda θα λανσάρει τον επόμενο κιόλας μήνα την σπορ έκδοση Monte Carlo των Scala και Kamiq.

Το Monte Carlo είναι μία διάσημη γωνιά του πλανήτη που είναι συνώνυμη με το lifestyle, την κομψότητα αλλά και τους αγώνες αυτοκινήτου. Εξ ου και η επιλογή των Τσέχων να προσφέρουν στη σύγχρονη εποχή - και συγκεκριμένα από το 2011 και μετά - επιλεγμένες εκδόσεις των μοντέλων της γκάμας τους που προσδιορίζονται και διαφοροποιούνται σε σχέση με τις υπόλοιπες από το χαρακτηριστικό προσωνύμιο «Monte Carlo». Σε κάθε περίπτωση, το διάσημο Rally Monte Carlo και η Skoda έχουν αναπτύξει μια σχέση… πάθους που εκτείνεται πίσω στο παρελθόν για πάνω από έναν αιώνα. Το 1912, στη δεύτερη μόλις διοργάνωση του αγώνα στο Πριγκιπάτο του Μονακό, αυτοκίνητα από την Mlada Boleslav έλαβαν μέρος σε αυτό. Αργότερα, και συγκεκριμένα το 1936, το Skoda Popular (βλ. σχετική φωτογραφία( κατάφερε να αποσπάσει στο εν λόγω «τερέν» τη δεύτερη θέση στην κατηγορία του δίνοντας έτσι το πράσινο φως για τη διάθεση στο ευρύ κοινό 70 μόλις αντιτύπων του μοντέλου που έφεραν την ονομασία «Monte Carlo».

Ακριβώς 75 χρόνια αργότερα, η Skoda προχώρησε στην αναβίωση του περίφημου αυτού ονόματος παρουσιάζοντας για πρώτη φορά το Fabia Monte Carlo. Επιπρόσθετα, από το 2014 έως και τη φετινή χρονιά, ο Τσέχος κατασκευαστής προσέφερε τα Citigo, Rapid και Rapid Spaceback σε αντίστοιχες εκδόσεις, συμπεριλαμβανομένης και εκείνης για λογαριασμό του Yeti την περίοδο 2015-2017.

Η επιτυχημένη αυτή πορεία συνεχίζεται και με την τρέχουσα γενιά του Fabia και πολύ σύντομα με τα Scala και Kamiq, τα οποία θα παρουσιαστούν στις 10 Σεπτεμβρίου στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης._Χ.Α.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Τουρκίας;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου