top icon
Κόσμος

Εκτός BBC η εκπομπή του Top Gear

Μετά από το ατύχημα ενός από τους παρουσιαστές, που έγινε την περασμένη σεζόν του Top Gear, το BBC ανακοίνωσε ότι σταματάει επ’ αόριστον την εκπομπή.

Το τηλεοπτικό Top Gear βρίσκεται εκτός «αέρα» του BBC, καθώς μετά από ένα τρομακτικό ατύχημα που είχε ο παρουσιαστής Andrew «Freddie» Flintoff, το βρετανικό κανάλι βρέθηκε σε δύσκολη θέση που το υποχρέωσε να σταματήσει για το «άμεσο μέλλον», όπως τόνισε την παραγωγή του.

Η ανακοίνωση αυτή ήρθε μετά το συμβιβασμό που επιτεύχθηκε μεταξύ του καναλιού και του παρουσιαστή, σχετικά με την αποζημίωσή του, που έφτασε 10,4 εκατομμύρια ευρώ. Το BBC αναγνωρίζει ότι «η διακοπή της δημοφιλούς εκπομπής που βρίσκεται στον αέρα από το 1977, θα απογοητεύσει τα εκατομμύρια φίλων της ανά τον κόσμο, αλλά πιστεύει ότι αυτό είναι το σωστό που πρέπει να γίνει».

Συνεχίζοντας επισημαίνει ότι «όλες οι υπόλοιπες δραστηριότητες που αφορούν το ομώνυμο website και το περιοδικό θα συνεχίσουν κανονικά».

Ο τρόπος που προσεγγίζει το θέμα το BBC, αφήνει μια μικρή χαραμάδα επιστροφής της εκπομπής, αλλά πιθανότατα αυτή δεν θα είναι με την ομάδα των παρουσιαστών που υπήρχε μέχρι τώρα, δηλαδή τους Chris Harris, Paddy McGuinness και Andrew «Freddie» Flintoff.

Ο τελευταίος είναι αυτός που είχε στη σεζόν του περασμένου έτους και πιο συγκεκριμένα το Δεκέμβριο του 2022, ένα ατύχημα στην πίστα δοκιμών του Top Gear. Όπως αναφέρθηκε από εσωτερικές πηγές σε βρετανική εφημερίδα, «το ατύχημα έγινε ενώ οδηγούσε κανονικά, χωρίς να έχει αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα, αλλά ήταν απλά ένα ατύχημα που θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα».

Top Gear

Στην πράξη ο παρουσιαστής χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με αεροδιακομιδή, με τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν μετά να τον παρουσιάζουν με ένα βαθύ σημάδι στο πρόσωπο.

Η πιο δημοφιλής περίοδος του Top Gear ήταν από το 2002 και μετά, όταν κεντρικοί παρουσιαστές είχαν αναλάβει ο Jeremy Clarkson και Richard Hammond. Τον επόμενο χρόνο ενσωματώθηκε στην ομάδα και ο James May, δημιουργώντας όλοι μαζί μια ξεχωριστή εκπομπή για το αυτοκίνητο, με σενάρια, φαντασία και θέαμα, που άρεσε στο κοινό.

Top Gear

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ