top icon
Κόσμος

Βραβείο Emmy για τη «Βασίλισσα» Michele Mouton

To ντοκιμαντέρ για τη Michele Mouton, τη μοναδική μέχρι σήμερα γυναίκα που έχει κερδίσει αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ, κατέκτησε ένα Emmy στα διάσημα κινηματογραφικά βραβεία.

Το Queen of Speed, που κυκλοφόρησε το 2021, αφηγήθηκε την απίστευτη ιστορία της της καριέρας της Mouton που «αμφισβήτησε» έναν από τους πλέον ανδροκρατούμενους χώρους, όντας εξίσου γρήγορη και ανταγωνιστική με κάθε άνδρα οδηγό της εποχής της.

To ντοκιμαντέρ ξετυλίγει την αγωνιστική εμπλοκή της Mouton στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ μέσα από συνεντεύξεις με την ίδια, καθώς και με τη συνοδηγό της, Fabrizio Pons, αλλά και τον μεγάλο της αντίπαλο στο Πρωτάθλημα του 1982, Walter Röhrl.

Michele Mouton

Μια δουλειά της Sky Original σε παραγωγή των Drum Studios και σκηνοθεσία της Barbie McLaurin, το Queen of Speed, αναδείχθηκε το καλύτερο αθλητικό ντοκιμαντέρ στα 50στα Διεθνή Βραβεία Emmy στη Νέα Υόρκη.

Δείτε το τρέιλερ:

Michele Mouton

«Ήταν μεγάλη έκπληξη και μόνο που άκουσα από τα Drum Studios για την υποψηφιότητα», είπε η Michele Mouton στο WRC.com. «Δεν περίμενα τίποτα, κάτι που το κάνει ακόμα πιο εκπληκτικό. Έκανα αυτήν την ταινία γιατί ήθελα να αφήσω ένα ίχνος της καριέρας μου στις εγγονές μου, καθώς δεν έγραψα ποτέ βιβλίο. Ήταν πραγματικά διασκεδαστικό να το κάνω και προσπάθησα να ανακαλέσω όλες τις λεπτομέρειες που ξεχάστηκαν μετά από τόσα χρόνια. Είχα μια φανταστική ζωή στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και ελπίζω πραγματικά αυτό να εμπνεύσει περισσότερες γυναίκες να ανταποκριθούν στην ίδια πρόκληση».

Michele Mouton

Η Michele Mouton κατέκτησε 4 νίκες και συνολικά εννέα βάθρα στην καριέρα της στο WRC, ενώ αρκετά χρόνια μετά την απόσυρσή της από την ενεργό δράση μετέφερε την εμπειρία της πίσω από το τιμόνι στο ρόλο της εκπροσώπου ασφαλείας της FIA στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Michele Mouton
  • Michele Mouton
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ