top icon
Κόσμος

Ένα ηλεκτρικό μοντέλο είναι το best-seller της BMW M για το 2023

Κάθε άλλο παρά έκπληξη αποτελεί το γεγονός ότι για δεύτερη συνεχή χρονιά το best-seller της BMW M είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο.

Το 2023 ήταν μια χρονιά ρεκόρ για την BMW M, με τις πωλήσεις των μοντέλων του σπορτίφ παρακλαδιού των Βαυαρών να αυξάνονται ποσοστιαία κατά 14,3% υπερβαίνοντας σε απόλυτα νούμερα το ψυχολογικό και όχι μόνο φράγμα των 200.000 μονάδων.

Οι ΗΠΑ ήταν για άλλη μια φορά η πιο σημαντική ενιαία αγορά για τα αυτοκίνητα της BMW M για το οικονομικό έτος 2023. Η γερμανική εγχώρια αγορά κατέλαβε και πάλι τη δεύτερη θέση στη σχετική κατάταξη, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο παρέμεινε η τρίτη πιο σημαντική αγορά, όπως και το 2022.

Ως το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο επιδόσεων της μάρκας, η BMW i4 M50 συνέχισε την επιτυχημένη πορεία της και για δεύτερη συνεχή χρονιά ήταν το best-seller μοντέλο της BMW M.

Αξίζει μεταξύ άλλων να σημειωθεί ότι το 2023 το «παρών» στη γκάμα της BMW M έδωσαν επίσης η i5 M60 xDrive Sedan και η BMW i7 M70 xDrive (διαβάστε εδώ και εδώ τις οδηγικές μας εντυπώσεις από τα δύο αυτά μοντέλα).

BMW i4

Τα πλάνα της BMW M για το 2024

Εκτός από την επερχόμενη ανανέωση των M3, M4 και M2, μια ολοκαίνουργια γενιά της μεγαλύτερης M5 βρίσκεται ήδη στα σκαριά. Η νέα γενιά του μοντέλου υψηλών επιδόσεων στην πολυτελή κατηγορία δεν θα είναι διαθέσιμη μόνο ως σεντάν, αλλά και ως Touring, αμφότερες με plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης (διαβάστε περισσότερα εδώ). Λίγο νβρίτερα, η i5 M60 xDrive Touring θα συμπληρώσει τη γκάμα των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων της BMW M.

Τέλος, ο προϊοντικός πυρήνας της γκάμας της BMW M θα ενισχυθεί μέσα στο 2024 από την νέα M4 CS.

BMW M5 Touring

BMW M5 Touring

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ