top icon
Κόσμος

Ένα πρωτοποριακό τιμόνι από την GM Design

To τμήμα σχεδιασμού της General Motors (GM Design) ανάρτησε στο Instagram ένα πρωτοποριακό τιμόνι, το οποίο βέβαια αποτελεί σπουδή και δεν θα το δούμε ποτέ σε αυτοκίνητο παραγωγής.

Τεχνικά μιλώντας, δεν είναι καν τιμόνι, μοιάζει μάλλον με Nintendo Switch με δερμάτινα χειριστήρια. Θα μπορούσε ίσως να δείχνει το μέλλον της Αυτοκίνησης, όπου τα αυτόνομα συστήματα θα χειρίζονται τις περισσότερες καταστάσεις, με τον οδηγό να είναι κάτι σαν επιβάτης.

Η συγκεκριμένη ιδέα αναρτήθηκε στο Instagram, μέσω του επίσημου λογαριασμού των General Motors Design studios. Η ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν προσφέρει μια περιγραφή του τρόπου λειτουργίας αυτού του φουτουριστικού τιμονιού, αλλά μερικά πράγματα είναι προφανή. Πρόκειται ουσιαστικά για μια οθόνη αφής που έχει τη δυνατότητα να στρίβει τους μπροστινούς τροχούς, αλλά τα απτικά χειριστήρια για την επιλογή ταχυτήτων στα αριστερά σημαίνουν επίσης ότι ο οδηγός μπορεί να έχει τον έλεγχο, αν θελήσει να διακόψει την αυτόνομη λειτουργία (ίσως επειδή θα βαριέται να κάθεται).

Παρουσιάζονται δύο εκδοχές του τιμονιού, η μία σε αυτόνομη λειτουργία με μια φουτουριστική οθόνη και η άλλη σε χειροκίνητη. Η έκπληξη είναι ότι δεν πρόκειται για κάποιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο από τα μέσα του 21ου αιώνα, αφού υπάρχουν ενδείξεις λαδιού και θερμοκρασίας θερμοκρασία, για να μην αναφέρουμε και τη στάθμη του ρεζερβουάρ καυσίμου.

Οι πιθανότητες για πέρασμα του τιμονιού αυτού σε αυτοκίνητο παραγωγής είναι μηδενικές και για έναν ακόμη πολύ σημαντικό λόγο. Η ενσωματωμένη οθόνη αφής δεν αφήνει χώρο για αερόσακο, ο οποίος είναι απαιτητός από το Νόμο. Άλλωστε, η ανάρτηση της GM Design το ξεκαθαρίζει: Δεύτερες σκέψεις δεν υπάρχουν.

Πηγή: GM Design Instagram

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ