23 Φεβ 2018

Επίσημες φωτογραφίες της νέας Porsche 911 (992)

Η Porsche έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες καμουφλαρισμένες φωτογραφίες της νέας 911 (γενιά 992) που θα δούμε να αποκαλύπτεται προς τα τέλη του 2018.

Porsche 911 (992)

Η ώρα για την παρουσίαση της νέας γενιάς της Porsche 911, του πιο εμβληματικού σπορ κουπέ επιδόσεων των τελευταίων δεκαετιών, πλησιάζει. Και ως εκ τούτου, η γερμανική εταιρεία προετοιμάζει με στοχευμέμες κινήσεις της το επικοινωνιακό έδαφος παρουσιάζοντας σήμερα το πρωί μερικές φωτογραφίες της νέας Porsche 911- όχι και τόσο αποκαλυπτικές, βέβαια- και συνάμα κάποιες χαρακτηριστικές δηλώσεις του επικεφαλής εξέλιξης του μοντέλου, August Achleitner.

Μιας και από τις τελευταίες δεν προκύπτουν αποκαλύψεις που να «προδίδουν» τα ακριβή τεχνικά στοιχεία της νέας 911, σε αυτό που πραγματικά αξίζει να σταθεί κανείς είναι στις δηλώσεις-διαβεβαιώσεις του Γερμανού που αφορούν σε όλα όσα έχουν γραφτεί αναφορικά με την παρουσία ενός ηλεκτροκινητήρα κάτω από τις σχεδόν αναλλοίωτες εξωτερικές επιφάνειες του αυτοκινήτου. Επ΄αυτού, ο August Achleitner, είναι σαφής:

«Δύο χρόνια πριν, αν μου το λέγατε αυτό θα σας έλεγα “σε καμία περίπτωση”. Σήμερα δεν το αποκλείω».

Και για να αποφευχθούν τυχόν παρεξηγήσεις, ο August Achleitner, προσθέτει με έμφαση:

«Η Porsche 911, η 992, δεν είναι ένα ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο. Αλλά θα είναι μια επιλογή στο μέλλον».

Διαβάστε επίσης: Επενδύσεις 6 δις ευρώ της Porsche στην ηλεκτροκίνηση

Σε σχέση με τα διαδεδομένα πλέον συστήματα υποβοήθησης του οδηγού και τον… κίνδυνο η 911 να διαθέτει στο μέλλον τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης, ο επικεφαλής του προγράμματος εξέλιξης της 911, δήλωσε:

«Τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού πρέπει να ταιριάζουν στο χαρακτήρα της 911. Αυτά είναι βολικά και χρήσιμα συστήματα. Αλλά ο πελάτης πρέπει να έχει την επιλογή να τα χρησιμοποιήσει και, πάνω από όλα, να μπορεί να τα απενεργοποιήσει όταν δεν είναι επιθυμητά».

Και προσέθεσε:

«Για αυτό η 911 πάντα θα έχει τιμόνι!. Η 911 θα είναι από τα τελευταία μοντέλα που θα υιοθετήσουν την αυτόνομη τεχνολογία».

Διαβάστε επίσης: Υποσχέσεις της Porsche για πιο οδηγοκεντρικές εκδόσεις της 911

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες που έχουν δει –ανεπίσημα- το φως της δημοσιότητας, στην κορυφή της γκάμας της νέας 911 θα εξακολουθούν να είναι οι εκδόσεις Turbo και Turbo S, με την τελευταία να αποδίδει περί τους 630 ίππους. Και αυτές, όπως και οι υπόλοιπες της γκάμας (Carrera και Carrera S), θα χρησιμοποιούν τους νέους και οριακά πιο ισχυρούς 6κύλινδρους κινητήρες τούρμπο της Porsche. Κάτι που -καλώς ή κακώς- αναμένεται να δούμε να εφαρμόζεται και στην επόμενη γενιά της GT3. 

Διαβάστε επίσης: Νέα Porsche 911 GT3 RS, το κύκνειο άσμα της 991

Από εκεί και πέρα, η όγδοη κατά σειρά γενιά της 911 θα βασίζεται στην τροποποιημένη εκδοχή του δαπέδου ΜΜΒ, που θα έχει ως κύριο χαρακτηριστικό το μεγαλύτερο πλάτος της κατασκευής. Σε αντίθεση, το μήκος της νέας 911-992 δεν αναμένεται να διαφοροποιηθεί σημαντικά, όπως και το ύψος της. Για λόγους περιορισμού του βάρους, η Porsche αναμένεται να κάνει εκτενέστερη χρήση ελαφριών μετάλλων και υλικών, όπως το αλουμίνιο και το carbon στις πιο ακριβές και «εξεζητημένες» εκδοχές του μοντέλου της. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως η νέα 911 θα διαθέτει, εκτός από τετραδιεύθυνση, ουκ ολίγα ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα που στόχο θα έχουν την αύξηση της κάθετα παραγόμενης δύναμης, αλλά και την καλύτερη ψύξη των ζωτικής σημασίας μηχανικών της μερών (φρένα και κινητήρας)._Χ.Α.

Περισσότερες φωτογραφίες:
  • Porsche 911 (992)
  • Porsche 911 (992)
  • Porsche 911 (992)
Ετικέτες: