top icon
Κόσμος

Έρχεται η πιο ισχυρή εκδοχή της Porsche Taycan

Πρεμιέρα στις 11 Μαρτίου θα κάνει η νέα πανίσχυρη έκδοση της Porsche Taycan, που αναμένεται να αγγίζει ή και να ξεπερνάει τους 1.000 ίππους.

Επίσημα πλέον, η Porsche έχει αρχίσει την αντίστροφή μέτρηση για την παρουσίαση της σκληροπυρηνικής Taycan. Η πρεμιέρα της έχει προγραμματιστεί για τις 11 Μαρτίου και πιθανότατα πρόκειται για την έκδοση που είδαμε λίγο καιρό πριν να σημειώνει ρεκόρ στη μεγάλη πίστα του Nurburgring (δείτε εδώ).

Ο χρόνος που έκανε η νέα, επερχόμενη έκδοση ήταν 7:07.55 δλ. και ήταν 26 δευτερόλεπτα πιο γρήγορος από αυτόν της Taycan Turbo S, αλλά και 17,6 δλ. καλύτερος από αυτόν που σημείωσε το Tesla Model S Plaid.

Η φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα είναι σκοτεινή και δεν αποκαλύπτει πολλά, παρά μόνο τη σιλουέτα του αυτοκινήτου, στην οποία ξεχωρίζει η μεγάλη αεροτομή στο πίσω μέρος. Μοιάζει με αυτή που είδαμε στο αυτοκίνητο που έκανε το ρεκόρ, δημιουργώντας έτσι τους σχετικούς συνειρμούς.

Οι αλλαγές σίγουρα δεν θα περιορίζονται μόνο εκεί, καθώς αναμένεται να έχει και σημαντικές άλλες αεροδυναμικές βελτιώσεις, για τις οποίες θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι την άλλη εβδομάδα και την πλήρη αποκάλυψη του μοντέλου.

Η πιο ισχυρή εκδοχή -μέχρι τώρα- Taycan Turbo S που παρουσιάστηκε πρόσφατα (δείτε εδώ) έχει 952 ίππους ισχύ, ενώ η νέα έκδοση αναμένεται να αγγίζει ή και να ξεπερνάει τους 1.000 ίππους. Ενδεικτικά η Taycan Turbo S έχει 0-100 χλμ./ώρα σε 2,6 δλ., με τη νέα έκδοση να αφήνει υποσχέσεις για ακόμα καλύτερη επιτάχυνση που θα κόβει την ανάσα.

Η Porsche κρατάει καλά κλειστά τα χαρτιά της σχετικά με τη νέα αυτή έκδοση και δεν έχει δώσει τίποτα στη δημοσιότητα, ούτε καν το όνομα. Φυσικά ούτε λόγος να γίνεται για τεχνικά στοιχεία, δηλαδή πόσους ηλεκτρικούς κινητήρες θα έχει ή την απόδοση αυτών. Υπομονή μια λίγες μέρες ακόμα, καθώς σίγουρα μας περιμένει κάτι… εντυπωσιακό.

Porsche

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ