top icon
Κόσμος

Έρχεται το πρώτο ηλεκτρικό Abarth

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό Abarth στην ιστορία της ιταλικής εταιρείας θα αποκαλυφθεί το μεσημέρι της Τρίτης 22 Νοεμβρίου, μέσω διαδικτυακής παρουσίασης.

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό Abarth στην ιστορία της ιταλικής εταιρείας θα αποκαλυφθεί την Τρίτη 22 Νοεμβρίου στις 15:00 ώρα Ελλάδας. Μέσω διαδικτυακής παρουσίασης η εταιρεία θα παρουσιάσει τη νέα εποχή του Σκορπιού και θα δείξει πως το νέο Abarth 500 θα είναι περισσότερο Abarth από ποτέ. Οι φίλοι του αυτοκινήτου ας ετοιμαστούν για μια «ηλεκτρισμένη» παρουσίαση στο YouTube και στους λογαριασμούς της Abarth στο Facebook και στο Instagram.

Το αυτοκίνητο της Abarth θα είναι ένα από τα πρώτα αμιγώς ηλεκτρικά hot hatchback που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά, προλαβαίνοντας χρονικά έναν βασικό επερχόμενο αντίπαλό του με τη μορφή της έκδοσης Αlpine του Renault 5, που αναμένεται το 2024.

Όπως είπε νωρίτερα φέτος ο CEO της Fiat Olivier François, η Abarth θα διατηρήσει τα άγρια στιλιστικά της στοιχεία για τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα. Η εμφάνιση είναι η ίδια. Πρέπει να είμαστε λίγο πιο εξωστρεφείς. Η Abarth είναι πάντα λίγο υπερβολική, με σπόιλερ και τροχούς, δήλωσε.

Tο ηλεκτρικό μοντέλο θα τηρήσει την εντυπωσιακή σχεδίαση της Abarth. Στο μπροστινό μέρος υπάρχει ένας επανασχεδιασμένος προφυλακτήρας, που προεξέχει περισσότερο από αυτόν του βασικού 500. Τα πλαϊνά πιθανότατα φιλοξενούν ένα φαρδύτερο μετατρόχιο, που σε συνδυασμό με τους θόλους των τροχών θα δώσουν στο ηλεκτρικό hot hatch μια πιο επιθετική εμφάνιση.

Στο πίσω μέρος υπάρχει μια μεγάλη αεροτομή, η οποία μάλλον θα έχει την ίδια χειροκίνητη δυνατότητα ρύθμισης που συναντάται στο σημερινό Abarth hot hatch. Φυσικά, θα έχει και ειδικές ζάντες αλουμινίου. Όσον αφορά την αυτονομία, το ηλεκτρικό 500 προσφέρει έως και 320 χιλιόμετρα, αλλά με την Abarth να εστιάζει στις επιδόσεις η πιο σπορ έκδοση πιθανότατα θα έχει λίγο μικρότερη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ