top icon
Επικαιρότητα

Έρχεται το αμιγώς ηλεκτρικό επαγγελματικό Toyota Proace Verso Electric

Η Toyota διευρύνει την ηλεκτροκίνητη γκάμα της στο χώρο των επαγγελματικών οχημάτων με το νέο Proace Verso Electric, που θα διατίθεται σε πολλές εκδόσεις μεγέθους, εξοπλισμού και χωρητικότητας μπαταριών.

Με το νέο Toyota Proace Verso Electric, η ιαπωνική μάρκα επεκτείνει τη γκάμα των αμιγώς ηλεκτρικών της οχημάτων, στον τομέα των επαγγελματικών. Έχοντας ήδη παρουσιάσει το μεσαίο van Proace Electric, το Proace Verso Electric αναμένεται να αποτελέσει ακόμη μια επιλογή για επιχειρήσεις και εταιρικούς στόλους, που εστιάζουν στην κίνηση με εκπομπή μηδενικών ρύπων.

Toyota Proace Verso Electric

Το Toyota Proace Verso Electric, θα προσφέρεται με δύο επιλογές μπαταριών ιόντων λιθίου, χωρητικότητας 50 και 75 kWh αντίστοιχα, που θα έχουν αυτονομία 230 έως 330 χιλιομέτρων, με βάση το πρωτόκολλο WLTP, αντίστοιχα, ενώ θα καλύπτονται από εγγύηση 8 ετών ή 160.000 χιλιομέτρων. Και στις δύο περιπτώσεις, το Proace Verso Electric αποδίδει ισχύ 136 ίππων και ροπή 260 Nm, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 130 χλμ./ώρα.

Toyota Proace Verso Electric

Η μπαταρία έχει τοποθετηθεί κάτω από το πάτωμα ώστε να μην επηρεάζει τη χωρητικότητα της καμπίνας και του χώρου φόρτωσης, γεγονός που συντελεί ώστε το Proace Verso Electric να διαθέτει πιο χαμηλό κέντρο βάρους και κατά συνέπεια, βέλτιστη σταθερότητα και δυνατότητα χειρισμού. Το αυτοκίνητο εφοδιάζεται με καλώδιο 8A μήκους 6 μέτρων, που μπορεί να συνδεθεί σε συμβατική πρίζα, καθώς και με καλώδιο 32A (τα  καλώδια μπορεί να ποικίλλουν από χώρα σε χώρα), για ταχύτερη φόρτιση μέσω προαιρετικού wallbox. Ακόμη, κάθε Proace Verso Electric θα διαθέτει μονοφασικό φορτιστή 7,4 kW στον βασικό εξοπλισμό, ενώ προαιρετικά υπάρχει η δυνατότητα αναβάθμισης σε φορτιστή 11 kW. Όταν το αυτοκίνητο συνδεθεί σε σταθμό φόρτισης ισχύος 100 kW, ο χρόνος πλήρους φόρτισης των μπαταριών χωρητικότητας 50 και 75 kWh, υπολογίζεται στα 30 και 45 λεπτά αντίστοιχα.  

Toyota Proace Verso Electric

Εκτός από τις μπαταρίες, ευρεία είναι η γκάμα επιλογών τόσο από πλευράς μήκους, όσο και από πλευράς εξοπλισμού-δυνατοτήτων διαμόρφωσης. Όσον αφορά στις επιλογές αμαξώματος, το Toyota Proace Verso Electric θα προσφέρεται σε Compact, Medium και Long, με δυνατότητα φόρτωσης 280, 640 και 1.060 λίτρων αντίστοιχα.  Ακόμη, οι εκδόσεις Combi, Shuttle, Family και VIP, προσφέρουν δυνατότητα διαμόρφωσης που θα επιτρέπει την παρουσία από 5 έως 8 επιβατών. Ανάλογα με την έκδοση και το μέγεθος σε κάθε περίπτωση, το εσωτερικό μπορεί να διαμορφωθεί, χάρη στη δυνατότητα αναδίπλωσης της δεύτερης σειράς θέσεων σε αναλογία 60:40, που κάνει πιο εύκολη την πρόσβαση στην τρίτη σειρά ή αυξάνει το χώρο αποσκευών.

Toyota Proace Verso Electric

Το ωφέλιμο φορτίο του Proace Verso Electric υπολογίζεται στον έναν τόνο, όμως στα οχήματα που διαθέτουν μπαταρία 50 kWh, υπάρχει η προαιρετική δυνατότητα αύξησης στους 1,2 τόνους, που σύμφωνα με την Toyota αποτελεί κορυφαία επίδοση στην κατηγορία. Επιπλέον, η δυνατότητα ρυμούλκησης (με φορτωμένο εσωτερικό κατά 50%) μέσω trailer είναι ένας τόνος.

Toyota Proace Verso Electric

Από πλευράς εξοπλισμού και συνδεσιμότητας, το Toyota Proace Verso Electric διαθέτει μεταξύ άλλων θερμαινόμενα καθίσματα, ηλεκτρικό φρένο, οθόνη αφής 7 ιντσών και είναι συμβατό με Apple CarPlay ή Android Auto. Μέσω του ελέγχου “E-toggle”, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει μεταξύ των προφίλ οδήγησης Eco, Normal και προφίλ κιβωτίου Park, Reverse, Neutral, Drive, Regenerative Braking. Ο πίνακας οργάνων, απεικονίζει δεδομένα όπως την ταχύτητα του οχήματος, η χρήση της ισχύος ανά πάσα στιγμή και τα επίπεδα φόρτισης της μπαταρίας.

Toyota Proace Verso Electric

Όσον αφορά στα τεχνολογικά συστήματα υποβοήθησης οδήγησης, το Proace Verso Electric επωφελείται από την “ομπρέλα” Toyota Safety Sense. Μεταξύ άλλων, διαθέτει Pre-Collision System (PCS) με ανίχνευση πεζών, Cruise Control, Lane Departure Alert (LDA), Automatic High Beam (AHB), Road Sign Assist (RSA), αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός και πίσω, κάμερα 180 μοιρών και Blind Spot Monitor, στις πιο “πλούσιες” από πλευράς εξοπλισμού, εκδόσεις.

Οι πωλήσεις του νέου Toyota Proace Verso στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν τον Φεβρουάριο του 2021, με τις πρώτες παραδόσεις να αναμένονται έναν μήνα αργότερα. Με βάση την ενημέρωση από την Toyota, οι παραγγελίες, ξεκινούν εντός του μήνα που διανύουμε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ