top icon
Κόσμος

Εξηλεκτρίζοντας το κλασικό Mini

Η MINI εξηλεκτρίζει το κλασικό της μοντέλο που σχεδίασε ο Άλεκ Ισιγόνης δίνοντας του εν έτει 2022 νέα πνοή με βιώσιμα χαρακτηριστικά.

«Αν ο Άλεκ Ισιγόνης μπορούσε να σχεδιάσει ξανά σήμερα το κλασικό Mini, το εμβληματικό μικρό αυτοκίνητο θα είχε έναν ηλεκτροκινητήρα». Με αυτή τη γενναία, θα έλεγε κανείς, πρόταση, η MINI προλογίζει σήμερα εν έτει 2022 το εγχείρημα «MINI Recharged», που θέλει το εμβληματικό κλασικό μοντέλο του Βρετανού κατασκευαστή να μετατρέπεται σε ηλεκτρικό.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η μετατροπή των κλασικών Mini σε ηλεκτροκίνητα «συνδυάζει τις παραδοσιακές αξίες με τεχνολογίες προσανατολισμένες στο μέλλον», διαθέτοντας στη θέση του παραδοσιακού κινητήρα εσωτερικής καύσης μία ηλεκτρική μονάδα με απόδοση που φτάνει τα 90 kW, ήτοι περί τους 122 ίππους. Η απαραίτητη ενέργεια αντλείται από μια μπαταρία υψηλής τάσης, για την οποία δεν ανακοινώνεται η μέγιστη χωρητικότητά της, παρά μόνο η αυτονομία που εξασφαλίζει (160 χλμ.) και η δυνατότητα φόρτισής της με ισχύ έως 6,6 kW.

MINI Charged

Σύμφωνα με την εταιρεία, το ηλεκτρικό Mini θα είναι σε θέση να εξασφαλίζει επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο σχεδόν 9 δευτερολέπτων.

Χωρίς να αναφέρει το κόστος της μετατροπής σε ηλεκτροκίνητο, η MINI αναφέρει ότι στο κλασσικό μοντέλο «πραγματοποιούνται μόνο αναστρέψιμες μετατροπές», κάτι που σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες που θα επιλέξουν να μετατρέψουν το λιλιπούτειο αυτοκίνητό της σε ηλεκτρικό θα μπορούν να το… επαναφέρουν στην αρχική του κατάσταση.

«Με αυτό το project το κλασσικό Mini επιτρέπει στους θαυμαστές του να απολαμβάνουν πλήρως τις ηλεκτρικές επιδόσεις του. Με το MINI Recharged  συνδέουμε το παρελθόν με το μέλλον της μάρκας», δηλώνει ο Bernd Körber, επικεφαλής της MINI.

MINI Charged

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • MINI Charged
  • MINI Charged
  • MINI Charged
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ