top icon
Κόσμος

Ευρώπη: Άνοδος για τα ηλεκτρικά, πτώση για τα PHEV

Πτωτικά κινήθηκαν οι πωλήσεις των plug-in υβριδικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Ιούλιο, σε αντίθεση με τα αμιγώς ηλεκτρικά που σημείωσαν νέα άνοδο. Ιδού οι πρωταγωνιστές.

Η ευρωπαϊκή αγορά επιβατικών αυτοκινήτων συνεχίζει να αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα καθώς οι συνολικές πωλήσεις μειώθηκαν τον Ιούλιο για μια ακόμα φορά. Αν μη τι άλλο, η διευρυμένη κατηγορία των αυτοκινήτων που μπαίνουν στην πρίζα (ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά) επηρεάζεται επίσης από τη συνολική κατάσταση της αγοράς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του EV Volumes, περισσότερα από 157.000 νέα επιβατικά ηλεκτρικά (BEV) και plug-in υβριδικά (PHEV) αυτοκίνητα ταξινομήθηκαν στην Ευρώπη τον περασμένο μήνα, επίδοση που είναι μειωμένη κατά λιγότερο από 5% λιγότερο από ό,τι πριν από ένα χρόνο. Το θετικό στοιχείο εδώ είναι ότι το μερίδιο αγοράς των εν λόγω οχημάτων παραμένει σχετικά ισχυρό, φτάνοντας ποσοστιαία το 19%.

Το βασικό συμπέρασμα εδώ είναι ότι πίσω από τη συνολική πτώση των επαναφορτιζόμενων αυτοκινήτων είναι η σημαντική μείωση κατά 25% των πωλήσεων των plug-in υβριδικών αυτοκινήτων, σε αντίθεση με τα αμιγώς ηλεκτρικά, τα οποία εμφανίζουν αύξηση κατά 19% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

PHEV

Πιο συγκεκριμένα, τον περασμένο μήνα, τα BEV κατέγραψαν 91.000 πωλήσεις, έναντι 66.000 για τα PHEV.

Συνολικά έως και τον Ιούλιο, τα BEV και τα PHEV εμφανίζουν αθροιστικές πωλήσεις που αγγίζουν στην Ευρώπη τις 1,3 εκατ. μονάδες (770.000 για τα EV και 510.000 για τα PHEV).

Στην κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, το Fiat 500 Electric κατέγραψε τις υψηλότερες πωλήσεις των Ιούλιο, ακολουθούμενο από τα VW ID.4, Skoda Enyaq iV, VW ID.3 και Renault Megane E-Tech.

Συνολικά έως και τον Ιούλιο, τα Tesla Model Y (47.003) και Model 3 (40.679) κρατούν τα ηνία, μπροστά από το Fiat 500 Electric (38.213).

Tesla Model Y

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ