top icon
Επικαιρότητα

Ford – εξελιγμένη τεχνολογία για τη γραμμή παραγωγής

Η Ford χρησιμοποιεί την τεχνολογία μεγάλων δεδομένων (big data) προκειμένου να εντοπίσει πιθανές βλάβες σε μηχανήματα του εργοστασίου της στη Βαλένθια της Ισπανίας, προτού αυτές συμβούν.

Όπως είναι προφανές, η παραγωγή οχημάτων μπορεί να καθυστερήσει σε περίπτωση βλάβης συγκεκριμένων εξαρτημάτων και μηχανημάτων, τα οποία πρέπει να επισκευαστούν άμεσα ή ακόμα και να αντικατασταθούν. Θέλοντας να προλάβει πιθανές καθυστερήσεις στη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της στη Βαλένθια, η Ford, σε συνεργασία με ειδικούς στον τομέα της ρομποτικής από το τοπικό πανεπιστήμιο και μηχανικούς της, αξιοποίησε την τεχνολογία μεγάλων δεδομένων προκειμένου οι υπεύθυνοι στην κατασκευαστική αλυσίδα να ειδοποιούνται αμέσως μέσω μιας ειδικής εφαρμογής για smartphone όταν η λειτουργία ορισμένων μηχανών ή εξαρτημάτων αρχίζει να επιβραδύνει – γεγονός που αποτελεί σαφή ένδειξη ότι σύντομα ενδέχεται να «καταρρεύσουν».

f

Από τις αρχές του 2019 μέχρι και σήμερα, η αξιοποίηση μεγάλων δεδομένων έχει επιφέρει για την Ford εξοικονομήσεις άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ συμβάλλοντας ώστε το εργοστάσιο παραγωγής στη Βαλένθια να πληροί τους χρόνους παράδοσης διασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό ότι οι πελάτες της εταιρείας παραλαμβάνουν έγκαιρα το νέο τους αυτοκίνητο.

f

Στο εργοστάσιο της Ford στη Βαλένθια βρίσκονται αυτή τη στιγμή εγκατεστημένα πάνω από 15.000 μηχανήματα τα οποία «απασχολούνται» καθημερινά στην κατασκευή αυτοκινήτων. Ανάμεσα σε αυτά είναι και το νέο Kuga, το Νο.1 σε πωλήσεις SUV της Ford στην Ευρώπη και το No.3 μοντέλο της εταιρείας στη γηραιά ήπειρο μετά τα καταξιωμένα Fiesta και Focus. Δελτίο Τύπου


Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ: https://youtu.be/YXit_5jbJBg


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ