top icon
Κόσμος

Ford = Ford Blue + Ford Model e

Η Ford προχώρησε στον διαχωρισμό της εταιρείας σε δύο διαφορετικές επιχειρήσεις, με την νεοσύστατη Ford Blue να έχει την «επιμέλεια» των αυτοκινήτων που κινούνται με κινητήρα εσωτερικής καύσης και την Ford Model e να εστιάζει αποκλειστικά στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα – και όχι μόνο.

Με μια κίνηση που ενδεχομένως να ξαφνιάζει πολλούς, η Ford ανακοίνωσε σήμερα το «σπάσιμό» της σε δύο διαφορετικές, πλην όμως συνδεόμενες, επιχειρηματικές οντότητες στο σύνολο των παγκόσμιων δραστηριοτήτων της.

Εφεξής, η Ford «διαχωρίζεται» σε δύο μέρη, με την Ford Blue να ασχολείται αποκλειστικά με οχήματα που τροφοδοτούνται με κινητήρες εσωτερικής καύσης και την Ford Model e να εστιάζει στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, στο λογισμικό και στην ανάπτυξη νέων διασυνδεδεμένων υπηρεσιών.

Ο κλάδος των επαγγελματικών οχημάτων παραμένει υπό τη στέγη της Ford Pro.

«Δημιουργούμε ξεχωριστές αλλά συμπληρωματικές επιχειρήσεις», δήλωσε ο Jim Farley, CEO της Ford. «Αυτό θα μας δώσει ταχύτητα και καινοτομία στην Ford Model e, μαζί με τη βιομηχανική τεχνογνωσία, τις δυνατότητες παραγωγής σε μεγάλο όγκο και τις εμβληματικές μάρκες της Ford Blue».

Ο Jim Farley θα είναι ο Πρόεδρος της Ford Model e, διατηρώντας ταυτόχρονα τη θέση του CEO της Ford Motor Company. Επικεφαλής της εξέλιξης των ηλεκτρικών οχημάτων τίθεται ο Doug Field. Πρόεδρος της Ford Blue θα είναι ο Kuman Galhotra.

Δείτε το σχετικό βίντεο στη συνέχεια:

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ