top icon
Κόσμος

Ford Kuga PHEV: Επιδόσεις, οικονομία αλλά και προστασία τιμής με το Ford Value

To Ford Kuga PHEV, το best seller επαναφορτιζόμενο υβριδικό μοντέλο της ευρωπαϊκής αγοράς, προσφέρει οικονομία και επιδόσεις και σε συνδυασμό στη χώρα μας με το προνομιακό πρόγραμμα Ford Value, συνιστά σήμερα την ιδανική πρόταση στην κατηγορία.

Η τεχνολογικά προηγμένη αρχιτεκτονική του συστήματος κίνησης του νέου Ford Kuga PHEV συνδυάζει έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 2.5L που λειτουργεί σύμφωνα με τον κύκλο Atkinson, ηλεκτροκινητήρα και γεννήτρια, καθώς και μπαταρία ιόντων λιθίου 14,4 kWh, με τη μέγιστη απόδοση να ανέρχεται στους 225 ίππους.

Η μπαταρία μπορεί να φορτίζεται μέσω μιας υποδοχής φόρτισης στον εμπρός προφυλακτήρα. Επίσης, η τελευταία φορτίζεται αυτόματα εν κινήσει μέσω της τεχνολογίας αναγεννητικής πέδησης που ανακτά την κινητική ενέργεια η οποία συνήθως χάνεται στο φρενάρισμα. Μία πλήρης φόρτιση της μπαταρίας από εξωτερική ηλεκτρική παροχή 230V ολοκληρώνεται σε λιγότερο από 6 ώρες.

Ford Kuga PHEV

Το Ford Kuga PHEV διατίθεται με καλώδιο οικιακής φόρτισης ως βασικό εξοπλισμό, με τους οδηγούς να μπορούν να παραγγείλουν το κατάλληλο καλώδιο για δημόσιους σταθμούς φόρτισης. Για να είναι η φόρτιση στο σπίτι όσο το δυνατόν ταχύτερη, παρέχεται η δυνατότητα εγκατάστασης επιτοίχιου φορτιστή Ford Wallbox. Με αυτόn, η μπαταρία του αυτοκινήτου ανακτά ενέργεια από 0 στο 100% της μέγιστης χωρητικότητάς της σε λιγότερο από 3,5 ώρες προσφέροντας έτσι πολύ μικρότερους χρόνους φόρτισης σε σύγκριση με μια απλή οικιακή πρίζα.

Ford Kuga PHEV

Την ίδια στιγμή, οι οδηγοί απολαμβάνουν μια σειρά από τεχνολογίες που τους βοηθούν να εξοικονομήσουν καύσιμο και να μεγιστοποιήσουν την ταχύτητα φόρτισης της μπαταρίας. Μέσω της εφαρμογής FordPass οι χρήστες μπορούν να δυο στοιχεία από το ιστορικό των διαδρομών τους, όπως αναφορές για την κατανάλωση καυσίμου, που θα τους βοηθήσουν να ελέγχουν τα έξοδά σας. Μέσω του Brake Coach οι οδηγοί μπορούν επίσης να ενημερωθούν ώστε να φρενάρουν πιο αποτελεσματικά για να περιορίσουν την κατανάλωση καυσίμου, ενώ με το EV Coach οι οδηγοί μαθαίνουν πόσο γρήγορα επαναφορτίζεται η υβριδική μπαταρία με την τεχνολογία αναγεννητικής πέδησης.

Ford Kuga PHEV

Σε κάθε περίπτωση, οι οδηγοί μπορούν να επιλέγουν πότε και πώς να αξιοποιούν την ενέργεια της μπαταρίας χρησιμοποιώντας τα προφίλ EV AutoEV NowEV Later και EV Charge. Όταν η μπαταρία φτάνει στο κατώτερο επίπεδο φόρτισης, το Kuga αυτόματα επιστρέφει στο πρόγραμμα EV Auto συμπληρώνοντας την ισχύ του βενζινοκινητήρα με υποβοήθηση από τον ηλεκτροκινητήρα με χρήση της ανακτημένης ενέργειας για βελτιστοποιημένη οικονομία καυσίμου.

Το Kuga Plug-In Hybrid προσφέρει ακόμα πιο διαισθητικά χαρακτηριστικά, όπως το μόντεμ FordPass Connect, το οποίο διατηρεί το αυτοκίνητο συνδεδεμένο και βοηθά στην καλύτερη διαχείρισή του μέσα από την εύχρηστη εφαρμογή FordPass διαθέτοντας μία σειρά λειτουργιών που αναβαθμίζουν την οδηγική άνεση, όπως:

  • Απομακρυσμένη πρόσβαση με Κλείδωμα/Ξεκλείδωμα των θυρών
  • Απομακρυσμένη Εκκίνηση, για μοντέλα με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων οκτώ σχέσεων, που επιτρέπει το ξεπάγωμα του παρμπρίζ ή τον έλεγχο της θερμοκρασίας στο εσωτερικό πριν την έναρξη ενός ταξιδιού
  • Εντοπιστής Οχήματος, που βοηθά τους ιδιοκτήτες να εντοπίζουν το αυτοκίνητό τους σε χώρους στάθμευσης πολυσύχναστων εμπορικών κέντρων
  • Απομακρυσμένος έλεγχος της κατάστασης τουοχήματος, που περιλαμβάνει έλεγχο της στάθμης καυσίμου και του επιπέδου φόρτισης της μπαταρίας, την κατάσταση του συναγερμού, τις πιέσεις ελαστικών, τη διάρκεια ζωής του λιπαντικού κ.ά.

Ford Kuga PHEV

Η εφαρμογή FordPass προσφέρει επίσης νέες λειτουργίες που αναβαθμίζουν την εμπειρία χρήσης ενός εξηλεκτρισμένου οχήματος,όπως το Kuga Plug-In Hybrid, προσφέροντας δυνατότητες όπως:

  • Έλεγχο επιπέδου φόρτισης, για παρακολούθηση της κατάστασης φόρτισης της μπαταρίας και της ηλεκτρικής αυτονομίας
  • Εντοπιστής σταθμού φόρτισης, που βοηθά τους πελάτες να εντοπίζουν και στη συνέχεια να καθοδηγηθούν σε περισσότερες από 125.000 τοποθεσίες του Δικτύου Φόρτισης σε 21 χώρες. Το σύστημα παρέχει χρήσιμες πληροφορίες, όπως ο τύπος του σταθμού φόρτισης (δημόσιος ή με περιορισμένη πρόσβαση) αλλά και της πρίζας σε αυτούς
  • Λειτουργίες σχεδιασμένες να βοηθούν τους οδηγούς να αξιοποιούν στο μέγιστη βαθμό τη διαδικασία φόρτισης, ρυθμίζοντας εκ των προτέρων τις ώρες για την πραγματοποίησή της, ώστε να επωφελούνται από τα εκάστοτε τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας. Την ίδια στιγμή, παρέχονται λειτουργίες που προσφέρουν τη δυνατότητα στον πελάτη να ρυθμίσει εκείνος μέχρι ποιο βαθμό επιθυμεί να φορτιστεί η μπαταρία του αυτοκινήτου λαμβάνοντας συγχρόνως και τις σχετικές ειδοποιήσεις
  • Ιστορικό ταξιδιών και φόρτισης, που βοηθά τους πελάτες να παρακολουθούν και να έχουν μία συνολική εικόνα από τη φόρτιση της μπαταρίας του οχήματος και τη χρήση καυσίμου, συμπεριλαμβανομένης της ενέργειας που έχει χρησιμοποιηθεί, της απόστασης που έχουν διανύσει αποκλειστικά με τη χρήση ηλεκτρική ενέργειας, καθώς και τη συνολική δραστηριότητα του συστήματος αναγεννητικής πέδησης.

Ford Kuga PHEV

Ford Kuga PHEV με Ford Value και με προστασία τιμής

Το Ford Kuga PHEV διατίθεται στη χώρα με τα μοναδικά προνόμια που προσφέρει το χρηματοδοτικό πρόγραμμα Ford Value της Ford Motor Ελλάς. Ανάμεσα σε αυτά το στοιχείο που σίγουρα ξεχωρίζει σήμερα είναι η προστασία τιμής, στοιχείο που εγγυάται ότι η τιμή του αυτοκινήτου δεν θα διαφοροποιηθεί μετά το κλείσιμο της παραγγελίας του.

Παράλληλα, εκτός από την προστασία τιμής το Ford Value προσφέρει στους αγοράστες του νέου Kuga PHEV προνομιακό επιτόκιο από 1,99%.

To νέο Ford Kuga PHEV διατίθεται με 8ετή εργοστασιακή εγγύηση.

Ford Kuga PHEV

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ