top icon
Κόσμος

H Amazon και η Stellantis δημιουργούν το STLA DigitalCockpit

Η Amazon και η Stellantis ανακοίνωσαν σήμερα μια σειρά παγκόσμιων, πολυετών συμφωνιών που θα μεταμορφώσουν την εμπειρία εντός του οχήματος για εκατομμύρια πελάτες της δεύτερης προωθώντας τη μετάβαση σε ένα βιώσιμο μέλλον όπου τον πρώτο λόγο θα έχει το λογισμικό.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, η Stellantis θα επιταχύνει μέσω της εκτενούς συνεργασίας της με την Amazon τις προσπάθειές της προκειμένου να «μεταμορφωθεί» σε μία εταιρεία τεχνολογίας βιώσιμης κινητικότητας ενσωματώνοντας μεταξύ άλλων τις υπηρεσίες Web Amazon και Amazon Last Mile.

Έτσι, η Stellantis και η Amazon θα συνεργαστούν για να αναπτύξουν την τεχνολογία και την τεχνογνωσία λογισμικού της Amazon, συμπεριλαμβανομένης της εξέλιξης οχημάτων, της δημιουργίας συνδεδεμένων εμπειριών εντός του οχήματος και της εκπαίδευσης της επόμενης γενιάς μηχανικών στον τομέα του λογισμικού.

Επιπρόσθετα, οι δύο εταιρείες θα δημιουργήσουν μια σουίτα προϊόντων και υπηρεσιών που βασίζονται στο λογισμικό, τα οποία θα ενσωματώνονται στην ψηφιακή ζωή των πελατών και θα «αθροίζουν» πρόσθετη αξία με την πάροδο του χρόνου μέσω τακτικών ενημερώσεων λογισμικού over-the-air.

Επί του πρακτέου, η Amazon και η Stellantis θα συνεργαστούν για τη δημιουργία του κατάλληλου λογισμικού που θα υποστηρίζει το STLA SmartCockpit της δεύτερης, το οποίο θα δούμε να υιοθετείται σε εκατομμύρια οχήματα της Stellantis παγκοσμίως, ξεκινώντας από το 2024. Η εν λόγω πλατφόρμα αναμένεται να δημιουργήσει εξατομικευμένες, διαισθητικές εμπειρίες εντός του οχήματος μέσω τεχνητής νοημοσύνης – όπως είναι οι ποικίλες εφαρμογές για ψυχαγωγία, ο φωνητικός «βοηθός», η πλοήγηση, οι αγορές μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου και οι υπηρεσίες πληρωμών.

Η πλατφόρμα STLA SmartCockpit θα χρησιμοποιεί προϊόντα και λύσεις της Amazon που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για οχήματα και η Stellantis και θα έχει την ευελιξία να δημιουργήσει προσαρμοσμένες δυνατότητες, ειδικά για κάθε μάρκα και όχημα.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ