top icon
Κόσμος

H Audi αλλάζει την ονομασία των μοντέλων της

Μια νέα στρατηγική στην ονομασία των μοντέλων θα υιοθετήσει από εδώ κα στο εξής η Audi.

Η Audi πρόκειται να παρουσιάσει περισσότερα από 20 νέα ή αναβαθμισμένα μοντέλα μέχρι το τέλος του 2025 σύμφωνα με τον υπάρχοντα προγραμματισμό της, ξεκινώντας με ένα νέο ηλεκτρικό συμπαγές crossover με την ονομασία Q6 e-tron που αναμένεται το δεύτερο εξάμηνο του 2023.

Περισσότερα από τα μισά νέα οχήματα θα είναι ηλεκτρικά και στο πλαίσιο αυτό η Audi σχεδιάζει να αναθεωρήσει τη στρατηγική ονοματοδοσίας της για να διασφαλίσει ότι οι πελάτες να γνωρίζουν με το καλημέρα ποια από αυτά διαθέτουν ηλεκτρικά κινητήρια σύνολα και ποια έχουν (ακόμη) κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Audi Q6 e-tron

Audi Q6 e-tron

Εν προκειμένω, στα πλαίσια της εκδήλωσης για την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελέσματα της Audi για το 2022, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Markus Duesmann, είπε ότι η αναθεωρημένη στρατηγική ονοματοδοσίας προβλέπει τα ηλεκτρικά μοντέλα να φέρουν ζυγό αριθμό στα ονόματά τους και τα εκείνα με συμβατικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης, καθώς και τα plug-in υβριδικά να διαθέτουν μονό αριθμό στα δικά τους ονόματά.

Ο CEO της εταιρείας είπε επίσης ότι η εν λόγω μετάβαση ξεκίνησε με την περσινή μετονομασία του e-Tron σε Q8 e-tron μετά την ενημέρωση του ηλεκτρικού SUV. Με τη σειρα του, αυτό σημαίνει ότι το τρέχον Q8, το οποίο τροφοδοτείται με κινητήρες εσωτερική καύσης, θα μετονομαστεί σε Q9 αφού υποβληθεί στη δική του ανανέωση στα μέσα του τρέχοντος έτους.

Ομοίως, ο επερχόμενος επανασχεδιασμός της Audi για το A4 είναι πολύ πιθανό να φέρει στο προσκήνιο το όνομα A5, ενώ αργότερα θα παρουσιαστεί και η ηλεκτρική εκδοχή του με την ονομασία A4 e-tron.

Θυμίζουμε ότι η Audi έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι το τελευταίο νέο όχημά της με κινητήρα εσωτερικής καύσης θα κυκλοφορήσει το 2026.

Στα πλαίσια της ίδιας παρουσίασης, ο Markus Duesmann επιβεβαίωσε επίσης τα σχέδια της γερμανικής εταιρείας για ένα νέο EV που θα τοποθετείται κάτω από το τρέχον Q4 e-tron. Δεν είναι ξεκάθαρο αν το μοντέλο στο οποίο αναφερόταν o CEO της εταιρείας αφορά το A4 e-tron ή κάτι μικρότερο, όπως το A2 e-tron.

Audi - Markus Duesmann

Markus Duesmann

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ