top icon
Κόσμος

H BMW M δοκιμάζει το πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο (video)

Η πρώτη αμιγώς ηλεκτρική BMW M – με τέσσερις παρακαλώ ηλεκτροκινητήρες – δοκιμάζεται από τους Βαυαρούς σε πραγματικές συνθήκες.

Η BMW M μπαίνει και επίσημα πλέον στην ηλεκτρική εποχή με τους μηχανικούς και σχεδιαστές του Μ Division να δοκιμάζουν σε πραγματικές συνθήκες στο «σώμα» μιας μεταποιημένης i4 M50 τις λύσεις που θα δούμε να υιοθετούνται στις μελλοντικές δημιουργίες της.

Όπως ανακοινώνει σήμερα η BMW, το μπροστινό μέρος του πρωτότυπου οχήματος διαθέτει μια «προσαρμοσμένη ανάρτηση με γόνατα», η οποία προέρχεται από τις Μ3 και M4. Την ίδια στιγμή, όπως δηλώνει ο Γερμανός κατασκευαστής «η διάταξη των μονάδων ψυγείου βασίζεται επίσης στη διαμόρφωση που έχει αναπτυχθεί για τα τρέχοντα σπορ αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων» της BMW.

BMW M EV

Ο πυρήνας του συστήματος μετάδοσης κίνησης υψηλών επιδόσεων που κάνει τώρα το ντεμπούτο του σε πραγματικές συνθήκες κάτω από τις μεταλλικές επιφάνειες του εν λόγω πρωτοτύπου είναι «ένα ηλεκτρικό σύστημα τετρακίνησης M xDrive με τέσσερις ηλεκτρικούς κινητήρες». Οι τελευταίοι συνδέονται με μια κεντρική μονάδα ελέγχου που παρακολουθεί διαρκώς την κατάσταση οδήγησης και τις επιθυμίες του οδηγού. Η ιδανική μετάδοση ισχύος στο δρόμο υπολογίζεται μέσα σε χιλιοστά του δευτερολέπτου από τις τιμές που σχετίζονται με τη θέση του πεντάλ γκαζιού, τη γωνία διεύθυνσης, τη διαμήκη και πλευρική επιτάχυνση, τις ταχύτητες των τροχών, καθώς και από άλλες παραμέτρους.

BMW M EV

Αξιοσημείωτο εδώ είναι το γεγονός ότι όλα «περνούν» στο δρόμο μέσω ενός πολύδισκου συμπλέκτη και διαφορικών στους τέσσερις κινητήρες, οι οποίοι μπορούν να εφαρμόσουν άμεσα και με ακρίβεια την κατάλληλη ροπή.

Προς ώρας, πάντως. η γερμανική εταιρεία δεν ανακοινώνει περισσότερα στοιχεία για τις λοιπές τεχνικές περγαμηνές του συστήματος μετάδοσης κίνησης του πρωτοτύπου. Το μόνο σίγουρο ωστόσο είναι ότι και τα μελλοντικά σπορ μοντέλα του M Division θα είναι ηλεκτρικά.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ