top icon
Κόσμος

H BMW «προσπερνά» σε πωλήσεις την Mercedes

Η BMW «προσπέρασε» σε πωλήσεις την Mercedes, για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια, αποτελώντας τον Νο 1 κατασκευαστή πολυτελών αυτοκινήτων για το 2021.

Η BMW στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής για το 2021 όντας ο κατασκευαστής πολυτελών αυτοκινήτων με τις μεγαλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως τη χρονιά που πέρασε.

Πιο συγκεκριμένα, η BMW πούλησε 2,2 εκατομμύρια οχήματα το 2021, σημειώνοντας νέο ρεκόρ. Εντούτοις, η εταιρεία δήλωσε ότι θα ανακοινώσει επίσημα και πιο αναλυτικά στοιχεία πωλήσεων αργότερα μέσα στο μήνα που διανύουμε.

Από τη μεριά της, η Mercedes ταξινόμησε 2,05 εκατομμύρια επιβατικά οχήματα παγκοσμίως το 2021, χάνοντας το στέμμα της κορυφαίας μάρκας πολυτελείας ύστερα από πέντε χρόνια.

Οι πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων της Mercedes μειώθηκαν κατά 5% το 2021 και κατά 25% το τέταρτο τρίμηνο του περασμένου έτους εξαιτίας της έλλειψης ημιαγωγών. Η εταιρεία από τη Στουτγάρδη ενίσχυσε την εμπορική της επιρροή στα ηλεκτροκίνητα μοντέλα με τις πωλήσεις plug-in υβριδικών και πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων να βελτιώνουν τον βηματισμό τους κατά 69% φτάνοντας τις 227.458 μονάδες, εκ των οποίων οι 48.936 ήταν πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Άξιο αναφοράς είναι εδώ είναι το γεγονός ότι οι παραγγελίες για την ηλεκτρική EQS, η οποία ξεκίνησε τη σταδιοδρομία της τον περασμένο μόλις μήνα, έχουν ήδη φτάσει τις 16.370 μονάδες.

Όσον αφορά τις προβλέψεις για το 2022, η Mercedes δήλωσε ότι «η κατάσταση στην προμήθεια ημιαγωγών παραμένει ασταθής και η έλλειψη αναμένεται να επηρεάσει τα επόμενα τρίμηνα όσον αφορά την παραγωγή και τις πωλήσεις».

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες έδωσαν προτεραιότητα στην παραγωγή οχημάτων με υψηλότερο περιθώριο κέρδους κατά τη διάρκεια της έλλειψης ημιαγωγών με τη Mercedes να δηλώνει ως απόρροια αυτής αυξήθηκαν οι πωλήσεις της S-Class (+40%) καθώς και των οικογενειών των Maybach (+51%) και Mercedes-AMG (+17%) .

Ανά περιοχή, οι πωλήσεις της Mercedes μειώθηκαν κατά 11% στην Ευρώπη, κατά 25% στη Γερμανία, κατά 1,6% στην Ασία, με πτώση 2% στην Κίνα. αλλά αυξήθηκαν κατά μόλις 0,3% στη Βόρεια Αμερική, συμπεριλαμβανομένης μιας αύξησης 0,4% στις Η.Π.Α.

Η Mercedes είπε ότι αναμένει να επιτύχει τον στόχο μείωσης των εκπομπών της ΕΕ για το 2021 και να αποφύγει τα πρόστιμα. Επιπρόσθετα, ο Γερμανός κατασκευαστής δήλωσε ότι αναμένεται περαιτέρω μείωση των εκπομπών του στόλου του το 2022 καθώς αυξάνονται οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων.

Mercedes EQS - Drive Pilot

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ