top icon
Κόσμος

H BYD σε τροχιά… τίτλου στα EVs απέναντι στην Tesla

Η κινεζική BYD βάζει πλώρη ώστε σύντομα να είναι αυτή που θα πάρει τα ηνία από την Tesla ως ο Νο 1 κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο. Για το 2023, ωστόσο, η εταιρεία του Elon Musk θα παραμένει πρώτη.

Η κινεζική BYD δήλωσε ότι πούλησε 526.409 αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα το τέταρτο τρίμηνο, πράγμα που σημαίνει ότι η Tesla θα χρειαστεί μια επίδοση ρεκόρ για να διατηρήσει τη θέση του Νο 1 κατασκευαστή για τους τελευταίους τρεις μήνες του 2023.

Η BYD, η οποία είναι η μάρκα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Κίνα, ανέφερε ότι οι πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων της ανήλθαν τον Δεκέμβριο στις 340.178 μονάδες – από αυτές τα 190.754 ήταν EVs – χάρη στις επιθετικές εκπτώσεις που πραγματοποίησε η εταιρεία στο τέλος του έτους.

BYD Seal

BYD Seal

Συνολικά, η BYD πούλησε 3,01 εκατομμύρια οχήματα το 2023. Η αυτοκινητοβιομηχανία από την Κίνα διευκρίνισε ότι πούλησε περίπου 1,6 εκατομμύρια EVs καθώς και περίπου 1,4 εκατομμύρια plug-in υβριδικά.

Με δεδομένο ότι η εταιρεία του Elon Musk θα «κλείσει» τη χρονιά που πέρασε με πωλήσεις «πέριξ» των 1,8 εκατ. μονάδων, η BYD θα πρέπει να αναμένει τουλάχιστον 12 ακόμα μήνες προκειμένου να αναδειχθεί σε ετήσια βάση η «παγκόσμια πρωταθλήτρια» στον ταχέως αναπτυσσόμενο κλάδο των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων.

Διαβάστε επίσης: Στην Ουγγαρία το νέο ευρωπαϊκό εργοστάσιο της BYD

BYD Dolphin

BYD Dolphin

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ