top icon
Κόσμος

H Dacia στο Ράλλυ Ντακάρ το 2025 με δύο παλιούς μας γνώριμους στο τιμόνι

Η Dacia ανακοίνωσε ότι το 2025 θα συμμετάσχει στο Ράλλυ Ντακάρ έχοντας ως οδηγούς δύο ηχηρά ονόματα.

Η Dacia ανακοίνωσε τα σχέδιά του να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally-Raid, συμπεριλαμβανομένου του Ράλλυ Ντακάρ, από το 2025, επιβεβαιώνοντας τις φήμες ότι το Renault Group είχε στα πλάνα την επιστροφή του στον πιο σκληρό αγώνα cross-country στον κόσμο.

Θυμίζουμε ότι η Renault σημείωσε τη μία και μοναδική της νίκη στο Ράλλυ Ντακάρ στον τρίτο αγώνα της διοργάνωσης. το 1982.

Προς το παρόν, η Dacia δεν έδωσε στη δημοσιότητα πληροφορίες σχετικά με το όχημα που θα αποτελέσει τη βάση για τη συμμετοχή της στον αγώνα στην κατηγορία Τ1+, το οποίο θα κληθεί να αντιμετωπίσει κατασκευαστές όπως η Toyota, η Audi και MΙΝΙ.

Ωστόσο, η Dacia αποκάλυψε ότι σχεδιάζει να συμμετάσχει στο Ράλλυ Ντακάρ προκειμένου να δοκιμάσει στις πλέον απαιτητικές συνθήκες την τεχνολογία των συνθετικών καυσίμων, τα οποία θα προμηθεύει για την περίσταση ο σαουδαραβικός πετρελαϊκός κολοσσός Aramco.

Πίσω από το τιμόνι των δύο οχημάτων θα φιλοξενηθύν οι Sebastien Loeb και Cristina Gutiérrez Herrero, οι οποίοι δίνουν το αγωνιστικό «παρών» σήμερα ως ομόσταβλοι στην ομάδα X44 του Lewis Hamilton στο Extreme E.

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε η Dacia, τόσο ο Sebastien Loeb όσο και η Cristina Gutiérrez Herrero, θα είναι ήδη από το 2024 επίσημοι οδηγοί της εταιρείας.

Στο πλευρό της Dacia στο νέο της ταξίδι στο Ντακάρ θα είναι η Prodrive, εκτελώντας χρέη τεχνικού συνεργάτη.

Dacia - Loeb

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ