top icon
Κόσμος

Θα μπει η Dacia στο «χορό» των mainstream ηλεκτρικών αυτοκινήτων;

Η Dacia δεν θα καταφέρει να αποφύγει το… κύμα εξηλεκτρισμού φέρνοντας στο φως περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στις πιο mainstream κατηγορίες της παγκόσμιας αγοράς.

Μετά το Spring, η Dacia θα κληθεί να επενδύσει και με άλλα μοντέλα της στον αναπτυσσόμενο κλάδο της ηλεκτρικής κινητικότητας.

Έτσι, η επόμενη γενιά του Dacia Sandero θα έχει μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση όταν παρουσιαστεί το 2027 ή το αργότερο το 2028, δήλωσε ο CEO της μάρκας Denis Le Vot.

Το Sandero είναι το αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις για τη Dacia, καταγράφοντας πάνω από 235.000 ταξινομήσεις το 2023. Ήταν επίσης το Νο. 2 σε πωλήσεις μοντέλο στο σύνολο της Ευρώπης, σύμφωνα με στοιχεία της Dataforce, πίσω από το Tesla Model Y.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη στρατηγική της Dacia που θέλει την εταιρεία να χρησιμοποιεί προγενέστερες τεχνολογίες σε σχέση με εκείνες που υιοθετούν τα μοντέλα της «μαμάς» Renault, το Sandero δεν διαθέτει προς ώρας μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Αυτό θα αλλάξει με την επόμενη γενιά του hatchback μοντέλου.

«Η επόμενη γενιά Sandero θα έχει κινητήρα εσωτερικής καύσης, αλλά θα έχει και ηλεκτρική έκδοση», είπε Denis Le Vot. «Θα παρουσιαστεί το 2027 ή το αργότερο το 2028 και θα έχει [ως γενιά] διάρκεια ζωής έως το 2035», χρονιά κατά την οποία η ΕΕ θα επιβάλει την πώληση νέων αυτοκινήτων με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Dacia Sandero Stepway

Και το Dacia Duster;

Μετά το Sandero, η Dacia θα κληθεί να πάρει αντίστοιχες αποφάσεις και για το Duster, με την επόμενη γενιά του να παρουσιάζεται όχι νωρίτερα από το 2032.

Θυμίζουμε ότι η νεότερη γενιά Duster που θα κυκλοφορήσει αυτή την άνοιξη στην Ευρώπη είναι ένα ολοκαίνουργιο όχημα, με υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης.

Dacia Duster

Σε ότι αφορά το Spring, o Denis Le Vot  είπε ότι η μάρκα δεν έχει αποφασίζει αν θα παραμείνει στην κατηγορία όταν το μικρό EV ολοκληρώσει τον κύκλο ζωής του.

Με τη Renault να εξελίσσει αυτή τη στιγμή την επόμενη γενιά του Twingo, σε ηλεκτρική για την περίσταση έκδοση και κόστος κάτω των 20.000 ευρώ, εύλογο είναι να υποθέσει κανείς ότι το αυτοκίνητο αυτό θα αποκτήσει και τα σήματα της ρουμάνικης εταιρείας

Θυμίζουμε ότι η μητρική Renault, εκτός από το Renault 5 Electric, θα φέρει στο φως ένα ακόμα μικρό EV: το νέο Renault 4 Electric.

DACIA DUSTER 2024

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ