top icon
Επικαιρότητα

H Daimler γίνεται… Mercedes-Benz με ανεξάρτητη την Daimler Truck

Η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να ανεξαρτητοποιήσει τον κλάδο των φορτηγών και λεωφορείων της, που πλέον θα αποτελεί, όπως και η Mercedes-Benz, αυτοτελή επιχειρηματική οντότητα υπό την σκέπη της ονομασίας Daimler Truck.

Η Daimler ανακοίνωσε σήμερα ότι σκοπεύει να χωριστεί στα δύο δημιουργώντας ισάριθμες και ανεξάρτητες επιχειρηματικές οντότητες. Έτσι, ο όμιλος μετονομάζεται σε Mercedes-Benz, όσον αφορά τα επιβατικά οχήματα, και σε Daimler Truck, σε ότι έχει να κάνει με τα φορτηγά και λεωφορεία.

Η κίνηση αυτή αντιπροσωπεύει την έναρξη μιας «βαθιάς αναμόρφωσης της εταιρείας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Δοικητικού Συμβουλίου των Daimler και Mercedes-Benz, Ola Kallenius.

Και προσέθεσε:

«Οι Mercedes-Benz Cars & Vans και Daimler Truck & Buses είναι διαφορετικές επιχειρήσεις με συγκεκριμένες ομάδες πελατών, τεχνολογικές διαδρομές και κεφαλαιακές ανάγκες. Δεδομένου αυτού του πλαισίου, πιστεύουμε ότι θα είναι σε θέση να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά ως ανεξάρτητες οντότητες, χωρίς τους περιορισμούς ενός ομίλου με ετερογενείς δραστηριοτήτων».

Η Daimler Truck θα έχει πλήρως ανεξάρτητη διοίκηση και αυτόνομη εταιρική διακυβέρνηση, με ανεξάρτητο πρόεδρο και εποπτικό συμβούλιο.

Την ίδια στιγμή, η γερμανική εταιρεία σχεδιάζει να εκχωρήσει πόρους και ομάδες εργαζομένων από την εταιρεία Daimler Mobility τόσο στη Mercedes-Benz όσο και στην Daimler Truck.

Σύμφωνα με έγκυρους αναλυτές, η μονάδα φορτηγών και λεωφορείων, η οποία θα εισαχθεί στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης μέσα στα 2021, κάλλιστα θα μπορούσε να αποτιμηθεί στα 29 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο κλάδος των φορτηγών της γερμανικής εταιρείας προσέφερε έσοδα στον όμιλο της τάξης των 40,2 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2019, ενώ εκείνος των λεωφορείων σχεδόν 4,7 δις ευρώ, πουλώντας συνδυαστικά 488.521 οχήματα σε όλο τον κόσμο. Τα καθαρά τους κέρδη ανήλθαν, προ φόρων και δασμών, στα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ και 283 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα.

Στην Daimler Truck αναμένεται ότι θα απασχολούνται σε παγκόσμιο επίπεδο πάνω από 100.000 εργαζόμενοι. Υπό την ομπρέλα της δε, θα μπουν οι μάρκες BharatBenz, Freightliner, Fuso, Mercedes-Benz, Setra, Thomas Built Buses και Western Star

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ