Επικαιρότητα Κόσμος

H επιστροφή της σειράς Z της Nissan

Η Nissan κατοχύρωσε ένα νέο λογότυπο για το μελλοντικό σπορ μοντέλο της σειράς Ζ, το οποίο θα επιστρέψει κατά πάσα πιθανότητα με την ονομασία 400Ζ και ισχύ 400 ίππων.

Η αφοσίωση της Nissan στην σπορ οικογένεια μοντέλων με την εμβληματική ονομασία Ζ δείχνει να είναι πλέον κάτι παραπάνω από δεδομένη, καθώς οι Ιάπωνες φέρονται να κατοχύρωσαν πριν δύο μέρες στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού ένα νέο λογότυπο το οποίο θα κοσμεί τη νεότερη δημιουργία τους.

Όπως είχε επιβεβαιώσει στο βρετανικό Τύπο ο επικεφαλής του προϊοντικού σχεδιασμού της Nissan, Ivan Espinosa, το κοινό θα πρέπει «να περιμένει σύντομα κάτι νέο» επιβεβαιώνοντας εμμέσως πλην σαφώς την αφοσίωση της ιαπωνικής εταιρείας στην άτυπη κατηγορία των «συναρπαστικών οχημάτων».

Από τη μεριά του, ο επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού της Nissan, Alfonso Albaisa, είχε δηλώσει στην ηλεκτρονική έκδοση του βρετανικού autocar τα εξής:

«Είναι εύκολο να φανταστεί κανείς το νέο 370Ζ. Το Ζ είναι το αυτοκίνητο που εκδημοκράτησε τα σπορ αυτοκίνητα τη δεκαετία του ’60. Πριν από αυτό έπρεπε να είχες χρήματα για να αγοράσεις μια Porsche ή μία Jaguar.

«Το υπάρχον αυτοκίνητο δηλώνει την παρουσία του στις αντιπροσωπείες μας για πολύ καιρό, οπότε είναι εύκολο να φανταστεί κανείς ότι οι σχεδιαστές εργάζονται πάνω στον διάδοχό του, παρά το γεγονός ότι ακόμα δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το νέο Ζ θα φέρει την ονομασία 400Ζ και θα τροφοδοτείται από τον 3λιτρο twin turbo V6 κινητήρα του Infiniti Q60, αποδίδοντας ισχύ 400 ίππων.

Προς το παρόν ωστόσο δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις αναφορικά με το πότε το νέο Nissan 400Z θα δει για πρώτη φορά τα φώτα της δημοσιότητας.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του φετινού Ράλλυ Μόντε Κάρλο;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου