Επικαιρότητα Κόσμος

H FCA ολοκλήρωσε την πώληση της Magneti Marelli

Η Fiat Chrysler Automobiles ολοκλήρωσε την πώληση της Magneti Marelli στην ιαπωνική Calsonic Kansei έναντι αντιτίμου που ανήλθε τελικά στα 5,8 δισ. €.

Η Fiat Chrysler Autmobiles πέρυσι συμφώνησε να πουλήσει την Magneti Marelli στην CK Holdings - την μητρική εταιρεία της ιαπωνικής Calsonic Kansei – έναντι αντιτίμου 6,2 δις € αποτελώντας έτσι τον έβδομο μεγαλύτερο ανεξάρτητο προμηθευτή ανταλλακτικών αυτοκινήτων στον κόσμο. Ωστόσο, όπως δήλωσε σήμερα η FCA, η τιμή αναπροσαρμόστηκε με βάση τη νέα οικονομική κατάσταση της Magneti Marelli.

«Στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας, η σχέση μας με την FCA παραμένει σημαντική, καθώς συνεχίζουμε να την εξυπηρετούμε ως μέρος της πολυετούς συμφωνίας μας», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους η Calsonic Kansei και ο CEO της Magneti Marelli, Beda Bolzenius. «Για να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες μας ως μία ενιαία εταιρεία, η ολοκλήρωση της συμφωνίας αποτελεί βασική προτεραιότητα».

Η νέα επιχείρηση θα έχει στις τάξεις της 170 εγκαταστάσεις και κέντρα έρευνας σε Ευρώπη, Ιαπωνία, Αμερική και Ασία λειτουργώντας εφεξής με την επωνυμία Magneti Marelli CK Holdings Co., Ltd.

Οι Magneti Marelli και Calsonic Kansei κατατάσσονται στις θέσεις 28 και 29, αντίστοιχα, στη λίστα των 100 μεγαλύτερων παγκόσμιων προμηθευτών με έσοδα 7,5 δις € και 7,1 δις €, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του 2018._Χ.Α.

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου