top icon
Κόσμος

Carlos Tavares: Δεν έχουμε ανάγκη την Tesla

Ο Carlos Tavares διαβεβαιώνει ότι η τεχνολογία της Stellantis στην ηλεκτροκίνηση θα καταστήσει περιττές τις πιστώσεις ρύπων που με το αζημίωτο αγόραζε μέχρι σήμερα η FCA από την Tesla.

Σε συνέντευξη που παρεχώρησε στη γαλλική Le Point, ο Carlos Tavares – o ισχυρός με άλλα λόγια άνδρας της Stellantis η οποία προέκυψε από τη συγχώνευση της FCA με το Groupe PSA – διαβεβαίωσε ότι ο όμιλος των 16 εμπορικών σημάτων στον οποίο ηγείται θα πετύχει τους στόχους εκπομπών διοξειδίου του ανθρακα στην Ευρώπη για το 2021 χωρίς την ανάγκη αγοράς «πιστώσεων ρύπων» από την Tesla.

Θυμίζουμε ότι η Stellantis, και πιο συγκεκριμένα η FCA, έχει ξοδέψει περίπου 2 δισεκατομμύρια ευρώ για να αγοράσει «πιστώσεις ρύπων» σε ΗΠΑ και Ευρώπη από την Tesla από το 2019 μέχρι σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πορτογάλος μάνατζερ της Stellantis δήλωσε τα εξής:

«Με την ηλεκτρική τεχνολογία που έφερε το Groupe PSA στην Stellantis, θα εκπληρώσουμε μόνοι μας τους κανονισμούς εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα ήδη από φέτος.

«Έτσι, δεν θα χρειαστεί να ζητήσουμε πιστώσεις CO2 στην Ευρώπη και η FCA δεν θα χρειάζεται πλέον να συνεργαστεί με την Tesla ή κάποιον άλλο [κατασκευαστή]».

Ωστόσο, όπως δήλωσε μη κατονομαζόμενο στέλεχος της Stellantis, o νεοσύστατος όμιλος βρίσκεται σε συζητήσεις με την Tesla σχετικά με τις οικονομικές επιπτώσεις της απόφασης να σταματήσει η συμφωνία ανάμεσα στην εταιρεία του Elon Musk και την FCA.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι μόνο πέρσι τα έσοδα της Tesla από την πώληση πιστώσεων ρύπων» ανήλθαν στα 1,6 δις δολάρια.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του έτους τα αντίστοιχα έσοδα για την αμερικανική εταιρεία ξεπέρασαν τα 500 εκατ. δολάρια.

Stellantis

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ