Η McLaren Automotive ανανέωσε για τρίτη φορά την υφιστάμενη συμφωνία της με τον προμηθευτή κινητήρων Ricardo.

Η Ricardo είναι μια εταιρεία κατασκευής κινητήρων (και όχι μόνο) με έδρα το Shoreham της Μ. Βρετανίας και αποτελεί από το 2011 το μοναδικό προμηθευτή κινητήριων μονάδων για λογαριασμό της McLaren Automotive. Ως εκ τούτου, οι ιθύνοντες της Ricardo έχουν προμηθεύσει τους συμπατριώτες τους από το Woking με περισσότερους από 15.000 κινητήρες έως σήμερα – μόνο πέρσι ο αριθμός τους ξεπέρασε τους 5.000.

Η συνεργασία των δύο εταιρειών, η οποία ανανεώθηκε πριν λίγες μέρες, ξεκίνησε με την McLaren 12C και συνεχίστηκε και με τη μονάδα κίνησης της υβριδικής P1. Μολαταύτα, η σχέση Ricardo και McLaren ξεκινάει πολύ πιο πίσω, με την πρώτη να παρέχει το κιβώτιο ταχυτήτων που συνδυαζόταν με τον 12κύλινδρο κινητήρα της BMW στην 3θεσια McLaren F1.

«Η Ricardo μοιράζεται το πάθος της McLaren για εξαιρετικές επιδόσεις, καινοτομία και ποιότητα προϊόντων. Προσβλέπουμε να συνεργαστούμε με thn Ricardo και να λάβουμε την πλήρη υποστήριξή του καθώς εφαρμόζουμε το επιχειρηματικό μας σχέδιο Track 25», δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής της McLaren Automotive, Mike Flewitt.

Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, η McLaren θα εισάγει 18 νέα αυτοκίνητα μέχρι το 2025, εποχή που όλα τα βασικά μοντέλα της εταιρείας θα έχουν περάσει στην υβριδική εποχή._Χ.Α.