22 Μάιος 2018

H Mercedes μας δείχνει το «πιο μοντέρνο εργοστάσιο στον κόσμο» (+video)

Μ’ ένα ενδιαφέρον βίντεο, η Mercedes μας ξεναγεί στο Factory 56. Ή, αλλιώς, στο «πιο μοντέρνο εργοστάσιο στον κόσμο», που από το 2020 και μετά θα υποδεχτεί μεταξύ άλλων την παραγωγή της νέας S-Class, καθώς και πολλών ακόμα ηλεκτρικών μοντέλων της.

Mercedes Factory 56

Το Factory 56, όπως κωδικοποιημένα το αποκαλούν οι δημιουργοί του, αποτελεί επί της ουσίας μία νέα μονάδα συναρμολόγησης οχημάτων, η κατασκευή της οποίας αναμένεται να ολοκληρωθεί το αργότερο ως το 2020 αποτελώντας επέκταση των γνώριμων εγκαταστάσεών του εργοστάσιου της Mercedes στο Sindelfingen. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό των Γερμανών, στη μονάδα αυτή, η οποία θα συμβάλει στον «καθορισμό ενός νέου τρόπου κατασκευής αυτοκινήτων», θα φιλοξενηθεί η κατασκευή της νέας S-Class, αλλά και εκείνη του πρώτου ηλεκτρικού οχήματος της μάρκας, το οποίο και θα εγκαινιάσει την οικογένεια μοντέλων EQ της εταιρείας.

Το Factory 56, έχοντας ως κύριο χαρακτηριστικό το πολύ χαμηλό περιβαλλοντικό του αποτύπωμα, θα χρησιμοποιεί ενέργεια μικρότερη κατά 5.000 mWh σε σχέση με εκείνη που καταναλώνει σήμερα η υφιστάμενη μονάδα παραγωγής της S-Class. Την ίδια στιγμή, χάρη στο προηγμένο σύστημα φωτοβολταϊκών που θα διαθέτει, θα είναι σε θέση να εκπέμψει έως και 75% λιγότερες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα. Η δε επιφάνεια του θα ανέρχεται στα 220.000 τ.μ. -όσο 30 γήπεδα ποδοσφαίρου- αποτελώντας την τρίτη μεγαλύτερη βιομηχανική μονάδα στο σύνολο της γερμανικής επικράτειας._Χ.Α.

Ετικέτες: