Επικαιρότητα Κόσμος

H Singer υπογράφει μια ακόμα ρετρό αναβίωση της αερόψυκτης Porsche 911 (964)

Μια μοναδική και εντυπωσιακή, αν μη τι άλλο, κατασκευή που έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την Williams.

Η Singer Vehicle Design, με ιδρυτή τον Βρετανό Rob Dickinson, είναι μια «ιδιότυπη» θα λέγαμε εταιρεία με έδρα την Καλιφόρνια των ΗΠΑ, η οποία εξειδικεύεται στη δημιουργία μοναδικών κατασκευών που έχουν ως βάση τους την εμβληματική και αερόψυκτη, φυσικά, Porsche 911 (964) που είδαμε για πρώτη φορά το 1990. Για την περίσταση, πρόκειται για μια… ειδική παραγγελία, για ένα πρωτότυπο, με άλλα λόγια, που κατασκευάστηκε για λογαριασμό του Scott Blattner, ο οποίος έφερε στην αμερικάνικη εταιρεία την προσωπική του 911-964 προκειμένου η Singer Vehicle Design να την αναβαθμίσει –οπτικά και μηχανολογικά- σε συνεργασία με την Williams Advanced Engineering. Το αποτέλεσμα; Αν μη τι άλλο εντυπωσιακό, τόσο στο μάτι, όσο και σε προδιαγραφές.

Ξεκινώντας από τον κινητήρα, οι μηχανικοί από το Grove της Μ. Βρετανίας πήραν ως βάση τον μπόξερ κινητήρα των 3,6 λίτρων ανεβάζοντας όμως τη χωρητικότητά του στα 4,0 λίτρα. Φυσικά, οι αλλαγές που έγιναν στο γερμανικό ατμοσφαιρικό διαμάντι ήταν εκτενείς, με την κεφαλή να είναι πλέον 4βάλβιδη, ενώ πολλά από τα επιμέρους μέρη του έχουν αντικατασταθεί από νέα που είναι κατασκευασμένα από τιτάνιο, αλουμίνιο αλλά και carbon, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει το παράρτημα Dynamics Lightweighting Study της Williams.  Σύμφωνα με την τελευταία, μετά από όλα αυτά, η απόδοσή του έχει ανέβει στους 500 ίππους, με το ρυθμό περιστροφής να ξεπερνλα τις 9.000 σ.α.λ.

Επεμβάσεις έγιναν και στο δάπεδο, προκειμένου να ενισχυθεί η αεροδυναμική απόδοση, αλλά και στην ανάρτηση, η οποία διαθέτει νέα γεωμετρία, καθώς και έναν συνδυασμό ελατηρίων/αμορτισέρ που έχουν εξελιχθεί ειδικά για την περίσταση από την EXE-TC. Χάρη στην εκτενή δίαιτα και τη χρήση υλικών, όπως το μαγνήσιο και το αλουμίνιο, το βάρος του πρωτοτύπου δεν υπερβαίνει τα μόλις 990 κιλά, ενώ εντελώς νέο είναι και το χειροκίνητο «6άρι» κιβώτιο που έχει επιμεληθεί η Hewland. Τα carbon φρένα είναι της Brembo, οι τροχοί της BBS, ενώ τα ελαστικά Pilot Sport Cup 2 φέρουν την υπογραφή της Michelin.

Εξωτερικά, η μοναδική αυτή 911 (964) είναι βαμμένη σε πράσινο χρώμα (Absinthe Green), ενώ στην αρκούντως γυμνή και προκλητική σε σχεδιασμό καμπίνα της Singer DLS κυρίαρχο στοιχείο είναι τα πορτοκαλί (Blood Orange) δερμάτινα καθίσματα.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της, η Singer Vehicle Design είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε συνεργασία με τους βρετανούς της Williams στη δημιουργία 75 ακόμα αντίστοιχων αυτοκινήτων. Η τιμή για κάθε «μετατροπή» δεν ανακοινώνεται, καθώς το όποιο τίμημα εξαρτάται άμεσα και από τις επιθυμίες του εντολέα._Χ.Α.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σας Έλληνας οδηγός ράλλυ;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου