top icon
Επικαιρότητα

H Toyota κατοχυρώνει ξανά το όνομα Celica

Διόλου τυχαία η Toyota κατοχυρώνει εκ νέου το όνομα Celica, λίγους μόλις μήνες πριν την αποκάλυψη του αντικαταστάτη της GT86.

Σύμφωνα με σχετικά έγραφα που κατατέθηκαν στις 15 Ιανουαρίου στην Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ (United States Patent and Trademark Office – SPTO), η Toyota Motor Corporation κατοχύρωσε το όνομα Celica για χρήση «σε αυτοκίνητα και δομικά τους μέρη», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική αίτηση που κατατέθηκε στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού από την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία.

Είναι σημαντικό να τονιστεί εδώ ότι δεν είναι ασυνήθιστο οι αυτοκινητοβιομηχανίες να κατοχυρώνουν εκ νέου ένα όνομα προκειμένου να διατηρήσουν τα δικαιώματα χρήσης και εκμετάλλευσής του σε μελλοντικό χρόνο. Ωστόσο, ο πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν πως η χρονική συγκυρία κάθε άλλο παρά τυχαία είναι με δεδομένη την παρουσίαση του αντικαταστάτη της Toyota GT86 αργότερα μέσα στη χρονιά που διανύουμε…

Toyota Celica

Στο πρόσφατο παρελθόν πληροφορίες από την Άπω Ανατολή ανέφεραν ότι ο αντικαταστάτης της GT86 θα χρησιμοποιήσει στην ονομασία της τα αρχικά GR, κατά τα πρότυπα του νέου GR Yaris, τα οποία παραπέμπουν στην Gazoo Racing, του σπορτίφ παρακλαδιού της ιαπωνικής εταιρείας που είναι υπεύθυνο και για τις αγωνιστικές δραστηριότητες της μάρκας.

Θυμίζουμε ότι η Toyota χρησιμοποίησε το όνομα Celica στις επτά γενιές του ομώνυμου σπορ κουπέ μοντέλου της, πριν αποσυρθεί από την αγορά το 2007.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ