Επικαιρότητα Κόσμος

H Volvo ανακαλεί 167.000 XC60 παγκοσμίως

Πρόκειται για τη δεύτερη ανάκληση που εκδίδει η σουηδική εταιρεία μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του Σουηδού κατασκευαστή, που ανήκει, ως γνωστόν, στο γκρουπ της κινεζικής Geely, η νέα ανάκληση αφορά σε 167.000 αντίτυπα του Volvo XC60 που έχουν διατεθεί παγκοσμίως και έχουν κατασκευαστεί το 2018 και το 2019. Ο λόγος της ανάκλησης εντοπίζεται σε προβλήματα που είναι πιθανό να εμφανιστούν στη λειτουργία του ηλεκτρικού μηχανισμού ανοίγματος/κλεισίματος της πέμπτης πόρτας.

Αυτή είναι η δεύτερη ανάκληση μέσα σε περίοδο μικρότερη του ενός μήνα, καθώς τον Ιανουάριο η Volvo ανακοίνωσε πως ανακαλεί περί τα 219.000 αυτοκίνητα της. Η εταιρεία είχε δηλώσει για την εν λόγω ανάκληση πως έχει εντοπίσει ότι σε ορισμένα οχήματα ενδέχεται να παρουσιαστούν μικρές ρωγμές στη γραμμή τροφοδοσίας καυσίμου που βρίσκονται στο διαμέρισμα του κινητήρα. Το πιθανό αυτό πρόβλημα μπορεί με την πάροδο του χρόνου να οδηγήσει σε διαρροή καυσίμου.

Η εν λόγω ανάκληση επηρεάζει 11 διαφορετικά μοντέλα του Σουηδού κατασκευαστή που έχουν παραχθεί το 2015 και το 2016, δήλωσε η εταιρεία. Όπως διευκρινίστηκε, τα περισσότερα από τα οχήματα αυτά έχουν διατεθεί στις αγορές της Σουηδίας, της Μ. Βρετανίας και της Γερμανίας. Στη σχετική της δήλωση, η Volvo ανέφερε τον περασμένο μήνα τα εξής:

«Δεν υπάρχουν αναφορές σχετικά με τραυματισμούς ή ζημίες που σχετίζονται με αυτό το ζήτημα. Η Volvo προληπτικά ανακαλεί τα αυτοκίνητα αυτά για να αποτρέψει τυχόν μελλοντικά προβλήματα»._Χ.Α.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου