top icon
Κόσμος

H Yokohama εξαγόρασε εταιρεία κατασκευής ελαστικών εκτός δρόμου

Η Yokohama ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της εξαγοράς όλων των υφιστάμενων μετοχών της Trelleborg Wheel Systems Holding AB, μιας εταιρείας που ειδικεύεται στην κατασκευή και πώληση ελαστικών εκτός δρόμου.

Η Yokohama Rubber Co. Ltd. ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της εξαγοράς όλων των υφιστάμενων μετοχών της Trelleborg Wheel Systems Holding AB (εφεξής TWS), μιας εταιρείας που ειδικεύεται στην κατασκευή και πώληση ελαστικών εκτός δρόμου (OHT) για γεωργικά και βιομηχανικά μηχανήματα. Από το δεύτερο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2023, οι ενοποιημένοι ισολογισμοί της Yokohama Rubber θα περιλαμβάνουν την TWS, με τον εκτιμώμενο αντίκτυπο της αυτή τη στιγμή να βρίσκεται υπό εξέταση.
Η εξαγορά της TWS αποτελεί μέρος των στρατηγικών πρωτοβουλιών της Yokohama Rubber για την επέκταση των δραστηριοτήτων της στον τομέα OHT, ο οποίος τοποθετείται ως μελλοντικός μοχλός ανάπτυξης στις επιχειρηματικές δραστηριότητες της εμπορίας ελαστικών, στο πλαίσιο του Yokohama Transformation 2023 (YX 2023), του μεσοπρόθεσμου σχεδίου ανάπτυξης της εταιρείας. Η Yokohama Rubber πιστεύει ότι, μεταξύ των ελαστικών για επαγγελματικά οχήματα, η δραστηριότητα OHT μπορεί να εξασφαλίσει σταθερά υψηλά κέρδη.

Yokohama

Η συγκεκριμένη εξαγορά θα φέρει στην Yokohama τα ελαστικά επιβατικών οχημάτων και αυτά των επαγγελματικών οχημάτων σε ένα μίγμα πωλήσεων σύμφωνο με την παγκόσμια αναλογία 1:1της αγοράς ελαστικών, από την τρέχουσα αναλογία 2:1 που σταθμίζεται προς τα επιβατικά ελαστικά. Επιπλέον, αυτή η εξαγορά θα οδηγήσει σε περαιτέρω ανάπτυξη της επιχείρησης OHT της Yokohama Rubber μέσω συνεργειών που δημιουργούνται από τις συνδυασμένες δυνάμεις και των δύο εταιρειών σε όλους τους τομείς, από την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών έως την κατασκευή, τις πωλήσεις, τον ποιοτικό έλεγχο και τη βιωσιμότητα.

Σε δηλώσεις του για την συγκεκριμένη εξαγορά, ο Masataka Yamaishi, Πρόεδρος Yokohama Rubber και Πρόεδρος του Δ.Σ της βιομηχανίας είπε: Η εξαγορά ταιριάζει απόλυτα με το μεσοπρόθεσμο σχέδιο διαχείρισης. Η ευρεία γκάμα προϊόντων και το χαρτοφυλάκιο εμπορικών επωνυμιών της TWS, οι παγκόσμιες πωλήσεις και το αποτύπωμα κατασκευής, οι διαδικασίες service, η κορυφαία τεχνολογία και το εξειδικευμένο προσωπικό θα μας επιτρέψουν να εδραιώσουμε τη θέση μας μεταξύ των κορυφαίων παραγωγών ελαστικών στον κόσμο. Καλωσορίζουμε θερμά την επιτυχημένη ομάδα από την TWS στο Yokohama RubberGroup και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούμε στο μέλλον.

Αντίστοιχα ο Peter Nilsson, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Trelleborg AB, δήλωσε: Η TWS έχει υπερδιπλασιαστεί σε μέγεθος τα τελευταία χρόνια και έχει αυξήσει σημαντικά την κερδοφορία της. Σήμερα η επιχείρηση είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Υπάρχει μια συνεχής ενοποίηση στον τομέα του OHT και η TWS θα είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος στην διεύρυνση των δραστηριοτήτων της Yokohama Rubber, με την προσφορά ελαστικών πολλαπλών διαστάσεων και απαιτήσεων. Θα ήθελα να εκφράσω ένα μεγάλο και ειλικρινές ευχαριστώ σε όλους τους εργαζόμενους στην TWS και να ευχηθώ σε αυτούς και στη Yokohama Rubber κάθε επιτυχία στον νέο εταιρικό τους βηματισμό.

Η εταιρεία ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ ΑΕ, εισάγει και διανέμει τα υψηλής ποιότητας ελαστικά YΟΚΟΗΑΜΑ στην ελληνική αγορά, από το 1957. Περισσότερες πληροφορίες για τα ελαστικά Yokohama, είναι διαθέσιμες στο www.yokohama.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ