top icon
Επικαιρότητα

Herbert Diess: Συζητάμε το «χτίσιμο» μιας συμμαχίας με τη Ford

Ο ισχυρός άνδρας του VW Group, Herbert Diess, δήλωσε σήμερα πως οι συζητήσεις με τη Ford για τη δημιουργία μιας συμμαχίας προχωρούν και πως στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έχει τεθεί μεταξύ άλλων και η χρήση εργοστασίων της αμερικανικής εταιρείας στις ΗΠΑ για την κατασκευή οχημάτων της… γερμανικής.

Αμέσως μετά τη σημερινή συνάντησή του στον Λευκό Οίκο με αξιωματούχους του επιτελείου Trump παρουσία του ομολόγου στην Daimler, ο Herbert Diess αναφέρθηκε στις συζητήσεις που διεξάγει αυτή την περίοδο το VW Group με την Ford με αντικείμενο τη διεύρυνση της μεταξύ τους συνεργασίας – πέραν της ήδη συμφωνημένης στα επαγγελματικά οχήματα.

«Είμαστε σε πολύ προχωρημένες διαπραγματεύσεις και διάλογο με τη Ford για να οικοδομήσουμε πραγματικά μια παγκόσμια συμμαχία, η οποία θα ενισχύσει επίσης την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία».

Στο πλαίσιο των δηλώσεών του, ο Herbert Diess είπε πως η VW δεν θα αγοράσει μετοχές της Ford.

Και προσέθεσε:

«Χτίζουμε μια συμμαχία με τη Ford, η οποία θα ενισχύσει τη θέση της στην Ευρώπη γιατί [εκεί] θα μοιραστούμε πλατφόρμες. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την παραγωγική ικανότητα της Ford εδώ στις ΗΠΑ για να κατασκευάσουμε αυτοκίνητα για εμάς».

Κλείνοντας ο Herbert Diess ανανέωσε το ραντεβού του για τον επόμενο μήνα υποσχόμενος στους δημοσιογράφους περισσότερες αποκαλύψεις για τη συμμαχία της γερμανικής εταιρείας με τη Ford.

Αναφερόμενος δε στις πιέσεις του Λευκού Οίκου προς τις ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες ώστε οι τελευταίες να επενδύσουν στις ΗΠΑ, ο Herbert Diess είπε:

«Ο Πρόεδρος προσπαθεί να μας πείσει να επενδύσουμε στην Αμερική και εμείς είμαστε έτοιμοι να επενδύσουμε περισσότερο»._X.A.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ