top icon
Επικαιρότητα

Honda: Πρώτη φορά… αυτόνομα!

Η ιαπωνική εταιρεία αποκάλυψε τα πλάνα της για τα προσεχή χρόνια στους τομείς των αυτόνομων και ηλεκτρικών οχημάτων.

Σύμφωνα με τον CEO της Honda, Τakahiro Hachigo, το μέλλον της ιαπωνικής φίρμας, όπως αυτό εκφράζεται μέσα από το πλάνο «Vision 2030» που ανακοινώθηκε σήμερα, θα είναι άμεσα συνυφασμένο με τη ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αλλά και με τα αυτόνομα, τομέα στον οποίο η εταιρεία μέχρι τώρα δεν έχει καμία απολύτως παρουσία. Όπως ξεκαθάρισε ο Ιάπωνας, έως το 2025 η Honda αναμένεται να έχει έτοιμο για διάθεση στα μοντέλα παραγωγής της το δικό της «πιλοτικό πρόγραμμα οδήγησης» επιπέδου 4, στο οποίο το αυτοκίνητο θα μπορεί να κινείται αυτοβούλως χωρίς καμία παρέμβαση του οδηγού σε συγκεκριμένες συνθήκες. Όπως στον αυτοκινητόδρομο, για παράδειγμα.

«Στοχεύουμε σε ένα μέλλον και μια κοινωνία που οι οδηγοί δεν θα εμπλέκονται σε ατυχήματα. Την ίδια στιγμή, θέλουμε να προσφέρουμε προϊόντα που θα προσφέρουν τη δυνατότητα στους ανθρώπους να απολαμβάνουν την ελευθερία τους κατά τις μετακινήσεις. Συνολικά, στόχος της Honda είναι να αποτελέσει τον πρωταγωνιστή σε έναν κόσμο χωρίς ατυχήματα με αυτοκίνητα χωρίς ρύπους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο CEO της εταιρείας.

Τα πρώτα δείγματα γραφής στον τομέα αναμένεται να δούμε από το στρατόπεδο της Honda το 2020, χρονιά που στο φως θα έρθουν τα πρώτα ημι-αυτόνομα αυτοκίνητά της. Το 2023 περίπου, το πρόγραμμα αυτόνομης οδήγησης της εταιρείας θα μπορεί να διαχειριστεί, σύμφωνα με τον Τakahiro Hachigo, πολλές καταστάσεις σε αστικό περιβάλλον.

Για να μπορέσει να εξελίξει τα ως άνω πιλοτικά της προγράμματα, η Honda σύστησε ένα ειδικό τμήμα ερευνητών και επιστημόνων –πολλοί εξ αυτών μάλιστα εργάστηκαν στο παρελθόν στην εξέλιξη του Asimo, του γνωστού πλέον ρομπότ της ιαπωνικής εταιρείας- οι οποίοι θα μελετήσουν όλες τις παραμέτρους των καταγεγραμμένων ατυχημάτων, καθώς και πολλών επικίνδυνων καταστάσεων στο δρόμο που δεν οδήγησαν στο… μοιραίο, ούτως ώστε να μελετηθούν και να αξιοποιηθούν οι ανθρώπινες αντιδράσεις στις παραπάνω καταστάσεις.  

Σε ότι αφορά στο ηλεκτρικό της μέλλον, η Honda δεσμεύτηκε πως το φθινόπωρο θα παρουσιάσει σε κάποια από τις μεγάλες εκθέσεις –προφανώς σε εκείνη της Φρανκφούρτης- ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλο, το οποίο αυτή τη στιγμή εξελίσσεται παράλληλα με ένα αντίστοιχο που θα διατεθεί αποκλειστικά στην αγορά της Κίνας μέσα στο 2018._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ