top icon
Κόσμος

«Τι δουλειά έχει» η Hyundai με την κβαντική μηχανική;

Hyundai και IonQ επεκτείνουν τη συνεργασία τους, έχοντας ως στόχο την ανάπτυξη και βελτίωση της μελλοντικής κινητικότητας μέσω της κβαντικής μηχανικής.

Η Hyundai και η IonQ, ηγέτης στον τομέα της κβαντικής πληροφορικής, ανακοίνωσαν σήμερα την δημιουργία ενός νέου προγράμματος το οποίο βασίζεται στην κβαντική μηχανική, με στόχο την ταξινόμηση εικόνων και την ανίχνευση τρισδιάστατων αντικειμένων ώστε να χρησιμοποιηθεί στην μελλοντική κινητικότητα της εταιρείας.

Hyundai

Το πρόγραμμα θα αξιοποιήσει την κβαντική μηχανική για τη βελτίωση της διαδικασίας υπολογισμού για εργασίες όπως η ταξινόμηση εικόνων οδικών πινακίδων και την προσομοίωση σε ένα περιβάλλον δοκιμών σε πραγματικό κόσμο.

Η ταξινόμηση εικόνων και η ανίχνευση τρισδιάστατων αντικειμένων αποτελούν θεμελιώδη βήματα προς την επόμενη γενιά κινητικότητας, συμπεριλαμβανομένων των αυτόνομων οχημάτων. Μαζί, η IonQ και η Hyundai θα επιδιώξουν να βελτιώσουν την υπολογιστική λειτουργικότητα μέσω της αποτελεσματικότερης μηχανικής μάθησης σε κβαντικούς υπολογιστές, καθώς αυτοί μπορούν να επεξεργαστούν τεράστιες ποσότητες δεδομένων ταχύτερα και με μεγαλύτερη ακρίβεια από τα κλασικά συστήματα.

Hyundai

Χρησιμοποιώντας μια σημαντική ανακάλυψη στην κωδικοποίηση εικόνων σε κβαντικές καταστάσεις, η IonQ έχει ήδη προχωρήσει στην ταξινόμηση 43 τύπων οδικών πινακίδων χρησιμοποιώντας τους κβαντικούς επεξεργαστές της. Στην επόμενη φάση οι δύο εταιρείες θα εφαρμόσουν τα δεδομένα μηχανικής μάθησης της IonQ στο περιβάλλον δοκιμών της Hyundai και θα προσομοιώσουν διάφορα σενάρια του πραγματικού κόσμου.

Hyundai

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, η Hyundai και η IonQ θα επιδιώξουν να αναπτύξουν κβαντικές τεχνικές για το ευρύ έργο της τρισδιάστατης ανίχνευσης αντικειμένων, επεκτείνοντας τις τρέχουσες εργασίες για την αναγνώριση οδικών πινακίδων ώστε να συμπεριλάβουν και άλλα αντικείμενα, όπως πεζούς ή ποδηλάτες.

Η εκτέλεση εργασιών αναγνώρισης αντικειμένων στον πιο πρόσφατο κβαντικό υπολογιστή της IonQ, τον IonQ Aria, αναμένεται να επιτρέψει την αποτελεσματικότερη επεξεργασία με χαμηλότερο κόστος, οδηγώντας στην ανάπτυξη ασφαλέστερων και πιο έξυπνων κινητοποιήσεων στο μέλλον. Με 20 αλγοριθμικά qubits (qubit: στοιχειώδης μονάδα κβαντικής πληροφορίας), ο IonQ Aria είναι ο ισχυρότερος κβαντικός υπολογιστής της βιομηχανίας με βάση τυποποιημένα βιομηχανικά benchmarks προσανατολισμένα σε εφαρμογές.

Hyundai

Ο Peter Chapman, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της IonQ δήλωσε: “Είμαστε ενθουσιασμένοι που επεκτείνουμε την υφιστάμενη σχέση μας με τη Hyundai για να εστιάσουμε σε μια άλλη βασική πτυχή της κινητικότητας επόμενης γενιάς. Από τη συνεργασία στην έρευνα για μπαταρίες για ηλεκτρικά οχήματα έως την έρευνα για την ταξινόμηση εικόνων και την ανίχνευση αντικειμένων για την αυτοματοποιημένη οδήγηση, αναμένουμε να δούμε τους κβαντικούς υπολογιστές να αποτελούν ακόμη πιο αναπόσπαστο μέρος στην ανάπτυξη νέων λύσεων για τις μεταφορές”.

Η σημερινή είδηση σηματοδοτεί επίσης την πρόσφατη πρωτοβουλία μεταξύ της Hyundai και της IonQ, όπου οι δύο εταιρείες συνεργάστηκαν για τη χρήση κβαντικών υπολογιστών στη βελτίωση της απόδοσης, του κόστους και της ασφάλειας των μπαταριών λιθίου για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: HYUNDAI, IONQ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ