top icon
Κόσμος

Η Alpine A110 των 500 ίππων έτοιμη για το Pikes Peak

Η Alpine θα δώσει το «παρών» στο φετινό Pikes Peak με μια ιδιαίτερη A110.

H Alpine αποφάσισε αίφνης να πάει Αμερική. Όχι για να πουλήσει το σπορ κουπέ μοντέλο της στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, αλλά και για να το… διαφημίσει με μια ιδιαίτερη Α110 σε μια εξίσου ιδιαίτερη διαδρομή: την διάσημη ανάβαση Pikes Peak που θα πραγματοποιηθεί φέτος τον προσεχή Ιούνιο.

Τι το διαφορετικό έχει η νέα Α110 Pikes Peak; Εκτός από το αρκούντως επιθετικό body-kit με την χαρακτηριστική «σπαστή» πίσω αεροτομή, η ειδική αυτή αγωνιστική κατασκευή διακρίνεται για το έντονο splitter και τους πλαϊνούς εκτροπείς αέρα στο εμπρός μέρος. Πίσω, ο αγωνιστικών προδιαγραφών διαχύτης πλαισιώνεται από αντίστοιχα καλούδια που αποτελούν μέρος ενός μεγαλύτερου αεροδυναμικού πακέτου που περιλαμβάνει επίσης επανασχεδιασμένες πλαϊνές ποδιές.

Alpine A110 Pikes Peak

Χαρακτηριστικά στοιχεία της αμφίεσης της Α110 Pikes Peak είναι και τα φωτιστικά σώματα, με τους κυκλικούς φανούς εμπρός να έχουν αντικατασταθεί από μια λεπτή μπάρα LED. Εν τω μεταξύ, οι λειτουργίες των πίσω φώτων είναι εντελώς νέες παραπέμποντας σε εκείνες που διαθέτουν τα πρωτότυπα αγωνιστικά που τα τελευταία χρόνια δίνουν το «παρων» στον 24ωρο αγώνα αντοχής του Le Mans.

Alpine A110 Pikes Peak

«Χάρη στη στενή και γόνιμη συνεργασία μεταξύ των ομάδων του τμήματος σχεδιασμού της Alpine με επικεφαλής τον Raphaël Linari, και της Signatech με επικεφαλής τους Lionel Chevalier  και François Letort, το αυτοκίνητο είναι η πιο ακραία A110 μέχρι σήμερα έχοντας μετατραπεί σε μια μοναδική αγωνιστική μηχανή», αναφέρει χαρακτηριστικά το γαλλικό εργοστάσιο στις επίσημες ανακοινώσεις του.

Alpine A110 Pikes Peak

H Alpine δεν στέκεται σχεδόν σε κανένα στοιχείο για τις λοιπές προδιαγραφές του Α110 Pikes Peak. Με εξαίρεση μια αναφορά στο βάρος της κατασκευής, που δεν θα υπερβαίνει τα 950 κιλά, και μια δεύτερη στον κεντρικά εγκατεστημένο κινητήρα, ο οποίος θα αποδίδει περίπου 500 ίππους. Λογικά, πρόκειται για μια… βιταμινούχα εκδοχή του γνωστού 1.800άρη των Γάλλων που κινεί τις ταπεινότερες εκδόσεις παραγωγής της σειράς Α110.

H Alpine A110 Pikes Peak θα συμμετάσχει στις 25 Ιουνίου στη διάσημη ανάβαση των 19,93 χλμ. με οδηγό τον νικητή του FIA R-GT Cup για το 2022, Raphaël Astier, στην κατηγορία Time Attack 1.

Alpine A110 Pikes Peak

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Alpine A110 Pikes Peak
  • Alpine A110 Pikes Peak
  • Alpine A110 Pikes Peak
  • Alpine A110 Pikes Peak
  • Alpine A110 Pikes Peak
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ