top icon
Κόσμος

Η Argonne και η NEMA συνεργάζονται για την ανάπτυξη προτύπων ανακύκλωσης μπαταριών

Το Εθνικό Εργαστήριο Argonne του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ (DOE) υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την Εθνική Ένωση Ηλεκτρολόγων Κατασκευαστών (NEMA), έναν οργανισμό που εκπροσωπεί τους κατασκευαστές συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας σε όλες τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το μνημόνιο, οι δύο οργανισμοί θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη προτύπων ανακύκλωσης για μπαταρίες ιόντων λιθίου με βάση τον σχεδιασμό τους. Σήμερα δεν υπάρχουν τέτοια πρότυπα, παρά την ταχεία ανάπτυξη των μπαταριών ιόντων λιθίου παγκοσμίως και την εμφάνιση ενός ευρέος φάσματος μεθόδων ανακύκλωσης. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι κατασκευαστές μπαταριών επικεντρώθηκαν κυρίως στην παραγωγή μπαταριών φθηνότερα και πιο αποτελεσματικά, ωστόσο οι ειδικοί λένε ότι τώρα είναι η ώρα να εξετάσουν πιο σοβαρά τι συμβαίνει με τις μπαταρίες στο τέλος της ζωής τους.

Οι διαφοροποιήσεις στα σχέδια, τα υλικά και τις χημικές ουσίες των μπαταριών, καθώς και οι μέθοδοι ανακύκλωσης, μπορούν να επηρεάσουν την ανακυκλωσιμότητα. Αυτό καθιστά τη διαδικασία ανάπτυξης ενός κοινού συνόλου προτύπων εξαιρετικά περίπλοκη. Οι επιστήμονες του Argonne και οι εμπειρογνώμονες της NEMA θα διερευνήσουν αυτές τις πολυπλοκότητες στο πλαίσιο του μνημονίου τους, με στόχο τον προσδιορισμό προτύπων που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι κατασκευαστές και οι ανακυκλωτές για να εκτιμήσουν την ποσότητα των εξαγώγιμων και ανακυκλώσιμων υλικών σε διάφορα συστήματα μπαταριών.

Η ανάπτυξη ενός προτύπου θα απαιτήσει τη συμμετοχή πολλών ενδιαφερομένων μερών. Η Argonne θα προσπαθήσει να εμπλέξει πολλούς από τους οργανισμούς με τους οποίους συνεργάζεται ήδη. Αυτό περιλαμβάνει εκείνους που συμμετέχουν στο Κέντρο ReCell. Το Γραφείο Ενεργειακής Απόδοσης και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας υποστηρίζει την έρευνα και ανάπτυξη σε πρώιμο στάδιο των τεχνολογιών ενεργειακής απόδοσης και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης των ΗΠΑ, της ενεργειακής ασφάλειας και της ποιότητας του περιβάλλοντος.

Το Εθνικό Εργαστήριο Argonne αναζητά λύσεις σε πιεστικά εθνικά προβλήματα στον τομέα της επιστήμης και της τεχνολογίας. Το πρώτο εθνικό εργαστήριο της χώρας, το Argonne διεξάγει βασική και εφαρμοσμένη επιστημονική έρευνα αιχμής σε σχεδόν κάθε επιστημονικό κλάδο. Οι ερευνητές του Argonne συνεργάζονται στενά με ερευνητές από εκατοντάδες εταιρείες, πανεπιστήμια και ομοσπονδιακούς, πολιτειακούς και δημοτικούς οργανισμούς για να τους βοηθήσουν να λύσουν τα συγκεκριμένα προβλήματά τους, να προωθήσουν την επιστημονική ηγεσία της Αμερικής και να προετοιμάσουν το έθνος για ένα καλύτερο μέλλον.

Το Γραφείο Επιστημών του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής της βασικής έρευνας στις φυσικές επιστήμες στις Ηνωμένες Πολιτείες και εργάζεται για την αντιμετώπιση ορισμένων από τις πιο πιεστικές προκλήσεις της εποχής μας. Πηγή: https://www.anl.gov

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ