20 Οκτ 2017

Η Aston Martin επεκτείνεται στο χώρο του real estate

Η βρετανική εταιρεία αναζητά εναλλακτικά μονοπάτια προκειμένου να ενισχύσει τη μοναδικότητά της. Και φυσικά, τον κύκλο εργασιών της ανά τον κόσμο.

Aston Martin

Η Aston Martin είναι μια αυτοκινητοβιομηχανία με παγκόσμια απήχηση που σίγουρα δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, όντας γνωστή για της πολυτελείς και –αν μη τι άλλο- στιλάτες GT τετράτροχες κατασκευές της. Ωστόσο, η ολοένα και μειούμενη απήχηση των αυτοκινήτων του είδους ανά τον κόσμο, σε συνδυασμό με την αναγκαστική «ηλεκτροποίησή» τους σε βάθος δεκαετίας, είναι πιθανό να βάλουν σε κίνδυνο την οικονομική ευρωστία –και γιατί όχι;- τη βιωσιμότητα της στο απώτερο μέλλον. Κάτι που ιθύνοντές της φαίνεται να γνωρίζουν καλά.

Ως αντιστάθμισμα απέναντι στα διαφαινόμενα αυτά… σύννεφα και με το βλέμμα στραμμένο στην επικείμενη είσοδό της στις διεθνείς χρηματαγορές, η Aston Martin, όπως επίσημα ανακοινώθηκε σήμερα, ανοίγει τα φτερά της σ’ ένα εντελώς διαφορετικό «πεδίο δράσης», που δεν είναι άλλο από εκείνο του real estate. Πιο συγκεκριμένα, η βρετανική εταιρεία, σε συνεργασία με την αμερικάνικη G&G Business Development, σκοπεύουν να κατασκευάσουν έως το 2021 στο Μαϊάμι των ΗΠΑ ένα πολυτελές και αρκετά…. προχωρημένο σχεδιαστικά οικοδόμημα 66 ορόφων, που θα αποτελείται από 391 «χλιδάτα» διαμερίσματα, συμπεριλαμβανομένων και 7 ρετιρέ που θα ενσωματώνουν μάλιστα και ιδιωτικές πισίνες.

«Η Aston Martin βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης παγκοσμίως και ιδιαίτερα στις ΗΠΑ. Το συγκεκριμένο project αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της τροχιάς αυτής που θα φέρουν το σήμα της Aston Martin μπροστά σε ένα νέο ακροατήριο», δηλώνουν χαρακτηριστικά οι ιθύνοντες της βρετανικής εταιρείας.

Το κόστος των εν λόγω διαμερισμάτων ξεκινά από τα 600.000 δολάρια ανά μονάδα, ενώ για τα... ανώτερα και πλέον πολυτελή είναι πιθανό να χρειαστεί να αδιάσετε τον προσωπικό ή εταιρικό σας τραπεζικό λογαριασμό κατά 50 εκ. δολάρια. Για περισσότερες πληροφορίες και στοιχεία, δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε τη σελίδα http://astonmartinresidences.com/residences/

Ο χώρος του real estate δεν είναι όμως ο μόνος νέος στον οποίο σκοπεύουν να επεκταθούν οι άνθρωποι της Aston Martin, καθώς πριν λίγες μόλις εβδομάδες κατέστησαν γνωστή την πρόθεσή τους να μπουν και στον κλάδο των σκαφών θαλάσσης παρουσιάζοντας μάλιστα την πρωτότυπη πρότασή τους στο πριγκιπάτο του Μονακό. Το Project Neptune, όπως ονομάζεται, είναι ένα τριθέσιο… υποβρύχιο πολυτελείας, με αιχμηρό σχεδιασμό και μεγάλες για το είδος και το μέγεθός του δυνατότητες, που θα είναι διαθέσιμο προς πώληση έναντι τιμήματος που θα υπερβαίνει τα 4 εκ. δολάρια.

«Δεν σκοπεύουμε να κατασκευάσουμε παραπάνω από 12 αντίτυπα. Σκεφτείτε μόνο ότι έχουμε κατασκευάσει μόλις 80.000 αυτοκίνητα σε περίοδο 100 ετών!», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του όλου εγχειρήματος, Marek Reichman.

Το Project Neptune ή αλλιώς, το Επιχείρηση Ποσειδώνας, ζυγίζει μόλις 3.990 κιλά και έχει την ικανότητα κατάδυσης σε βάθος έως και 500 μ. κινούμενο με μέγιστη ταχύτητα 3 κόμβων._Χ.Α.

Περισσότερες φωτογραφίες:
  • Aston Martin Residence
  • Aston Martin
  • Project Neptune
  • Aston Martin Residence