top icon
Κόσμος

Η BMW M λέει «όχι» στους μικρούς κινητήρες

Τα μοντέλα με της BMW M θα συνεχίσουν να εφοδιάζονται με μεγάλους κινητήρες V8 ή 6κύλινδρους σε σειρά, καθώς οι Γερμανοί αρνούνται να υποκύψουν στο downsizing.

Το τμήμα επιδόσεων M της BMW λέει ένα βροντερό «όχι» στους μικρούς κινητήρες και δεν θα ακολουθήσει το παράδειγμα του άμεσου ανταγωνιστή, της Mercedes-Benz. Πιστεύει στους μεγάλους κινητήρες που έχει στη γκάμα της, όπως τους 6κύλινδρους σε σειρά και V8, τους οποίους θα διατηρήσει στη γκάμα της μέχρι τη στιγμή που θα κάνει την αλλαγή σε ηλεκτρικά μοντέλα.

Η επιλογή ενός μικρού κινητήρα, με 3 ή 4 κυλίνδρους που θα συνδυάζεται με ηλεκτρικό μοτέρ και μπαταρία δεν υπάρχει στα συρτάρια της BMW M, όπως τόνισε το αφεντικό της, ο Frank van Meel σε συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα.

BMW

«Το να τοποθετήσουμε έναν μικρό κινητήρα κάτω από το καπό ενός μοντέλου BMW M, που θα πρέπει να συνδυάζεται με μεγάλες μπαταρίες δεν θα ήταν η σωστή επιλογή για την εταιρεία. Ο εξηλεκτρισμός θα διαδραματίσει σίγουρα ρόλο στη μετάβασή μας που τα αμιγώς ηλεκτρικά, αλλά με διαφορετικό τρόπο, όπως για παράδειγμα κάνουμε με την XM που είναι εξηλεκτρισμένη με κινητήρα V8 4,4 λίτρων και έχει σε υποστηρικτικό ρόλο τον ηλεκτρικό κινητήρα».

«Εξάλλου έχουμε καλούς κινητήρες ήδη και δεν απαιτείται να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Θα συνεχίσουμε έτσι μέχρι να περάσουμε στο επόμενο βήμα που θα είναι τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα» συμπλήρωσε ο Frank van Meel.

BMW

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ