top icon
Κόσμος

Η Fiat θα παρουσιάσει το νέο Topolino

To νέο Fiat Topolino θα είναι ένα «αλλαγμένο» Citroen Ami ή, αν προτιμάτε, μια ελαφρώς τροποποιημένη εκδοχή του Opel Rocks-e.

Η Fiat σκοπεύει να λανσάρει το 2023 το νέο Topolino, μια αναβαθμισμένη με άλλα λόγια έκδοση του ηλεκτρικού και αποκλειστικά διθέσιου Citroen Ami, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που προέρχονται από τους… αντιπροσώπους της ιταλικής μάρκας στη γείτονα χώρα.

Μάλιστα, οι τελευταίοι φέρεται να είδαν δια ζώσης το νέο αυτοκίνητο, που είναι «πιο εκλεπτυσμένο σε σχεδίαση» σε σχέση με το Citroen Ami, όπως δήλωσε μη κατονομαζόμενος ντίλερ της Fiat στην ANE.

Citroen Ami - Fiat Topolino

Η παραλλαγή του Citroen Ami που θα διαθέτει τα «χρώματα» της ομογάλακτης στους κόλπους της Stellantis μάρκας Fiat, θα αναβιώσει το όνομα Topolino, όπως αποκαλύπτουν σήμερα οι ίδιες πηγές.

Σύμφωνα με τις παραπάνω, το νέο Fiat Topolinο θα διατίθεται με μαλακή αναδιπλούμενη οροφή, κάτι που δεν προσφέρεται προς το παρόν στο Ami και το αδελφό του μοντέλο, το Opel Rocks-e.

Το όνομα Topolino σημαίνει «μικρό ποντίκι» στα ιταλικά και ήταν το παρατσούκλι που δόθηκε στη χώρα στο αρχικό Fiat 500 που κυκλοφόρησε το 1936.

Opel Rocks-e - Fiat Topolino

Citroen Ami και Opel Rocks-e, τα… alter ego του Fiat Topolino

Η Citroen ξεκίνησε τη διάθεση του Ami στη Γαλλία τον Απρίλιο του 2020. Οι πωλήσεις του το 2020 ήταν 2.719 μονάδες, κυρίως στη Γαλλία, σύμφωνα με τη Citroen. Πέρυσι, μετά την προσθήκη της Ισπανίας, του Βελγίου και της Πορτογαλίας, οι ταξινομήσεις του αυξήθηκαν στις 9.183 μονάδες.

Φέτος, η Citroen σχεδιάζει να κατασκευάσει περίπου 15.000 αντίτυπα του νέου Ami αφού η μάρκα επέκτεινε τις πωλήσεις της σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ην. Βασιλείου και της Γερμανίας, καθώς και στο Μαρόκο – όπου και κατασκευάζεται.

Fiat Topolino - Opel Rocks-e

Η Opel, με τη σειρά της, λάνσαρε το Rocks-e στα τέλη του περασμένου έτους. Διατίθεται, όπως και το αδελφό μοντέλο της Citroen, σε επιβατική και επαγγελαματική έκδοση. Η Opel σκοπεύει να πουλήσει περίπου 5.000 Rocks-e φέτος.

Το εργοστάσιο του ομίλου Stellantis στην Kenitra του Μαρόκου αναμένεται να αυξήσει την παραγωγή σε 20.000 μονάδες το 2022, από 18.000 το 2021, και σε περίπου 35.000 έως 40.000 μονάδες από το 2023 όταν το νέο Fiat Topolino εισέλθει στη αγορά.

Τα Ami και Rocks-e ταξινομούνται ως quadricycles. λόγω του μικρού τους μεγέθους και της χαμηλής ταχύτητάς τους, επομένως μπορούν να οδηγηθούν από άτομα με ηλικία 14 έως τα 16 σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ιταλίας, με άδεια ελαφρού μηχανοκίνητου οχήματος.

Citroen Ami - Fiat Topolino

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ