top icon
Κόσμος

Η Μαδρίτη αυξάνει τον στόλο των ηλεκτρικών λεωφορείων της

Η Δημοτική Εταιρεία Μεταφορών της Μαδρίτης αυξάνει τον στόλο της κατά τριάντα ακόμη ηλεκτρικά λεωφορεία.

Η Δημοτική Εταιρεία Μεταφορών της Μαδρίτης (EMT Madrid) παραμένει σταθερή στην απόφασή της να ηλεκτροδοτήσει τον στόλο των λεωφορείων της και ανέθεσε στην Irizar e-mobility για τέταρτη φορά παραγγελία για άλλα 30 ηλεκτρικά λεωφορεία. Αυτό σημαίνει ότι η EMT Μαδρίτης θα διαθέτει πλέον συνολικά 85 λεωφορεία Irizar με μηδενικές εκπομπές ρύπων στο στόλο της.

Για άλλη μια φορά το μοντέλο που επιλέχθηκε είναι το λεωφορείο Irizar ie μήκους 12 μέτρων, το οποίο κυκλοφορεί στους δρόμους της Μαδρίτης από το 2019. Πρόκειται για ένα ασφαλές, εύκολα προσβάσιμο λεωφορείο μηδενικών εκπομπών, με αποδεδειγμένη εμβέλεια και αποδοτικότητα και περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα παραμετροποιήσιμων επιλογών.

ηλεκτρικά λεωφορεία

Τα οχήματα θα τροφοδοτούνται από μπαταρίες Irizar και θα διαθέτουν δύο πόρτες, 28 θέσεις επιβατών και μία θέση οδηγού, καθώς και δύο θέσεις για αναπηρικά αμαξίδια. Η Irizar e-mobility θα προμηθεύσει επίσης 30 διαλειτουργικούς φορτιστές ECI-100 από την Jema Energy (εταιρεία που ανήκει στον όμιλο Irizar) με ένα έξυπνο σύστημα φόρτισης 100 kW, ικανό να φορτίζει τα οχήματα σε τρεις ώρες χρησιμοποιώντας μια πρίζα φόρτισης Combo 2. Διατίθεται επίσης η επιλογή φόρτισης με ανεστραμμένο παντογράφο. Τα οχήματα θα περιλαμβάνουν επίσης ένα σύστημα απομακρυσμένης παρακολούθησης που αναπτύχθηκε από την εταιρεία Datik, η οποία ανήκει στον όμιλο Irizar.

Τα λεωφορεία αυτά θα συμβάλουν στην εκπλήρωση των στόχων βιωσιμότητας που υποστηρίζει η πόλη της Μαδρίτης, μαζί με τα τεράστια περιβαλλοντικά οφέλη και τη μείωση του θορύβου που θα προσφέρουν στους κατοίκους της.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ