top icon
Επικαιρότητα

Η νέα Ferrari Portofino M

Η Ferrari αποκάλυψε σήμερα τη νέα Portofino M, μία ανανεωμένη και ακόμα πιο δυνατή και σπορτίφ εκδοχή του spider μοντέλου της ιταλικής εταιρείας.

Η νέα Ferrari Portofino M (όπου Μ σημειώστε Modificata) παίρνει κίνηση από τον γνωστό V8 κινητήρα των 3.855 κ.εκ. που έχει αποσπάσει επί τέσσερα χρόνια (2016-2019) τον τίτλο «International Engine of the Year». Μόνο που για την περίσταση διαθέτει αρκετές αναβαθμίσεις σε σχέση με τον απερχόμενο. Πιο συγκεκριμένα, το ιταλικό διαμάντι αποδίδει στην ελαφρώς ανασχεδιασμένη Portofino Μ ισχύ 620 ίππων (20 επιπλέον σε σχέση με την απλή Portofino) διαθέτοντας νέο προφίλ στους εκκεντροφόρους και καλύτερη καύση. Επίσης, πέραν ενός φίλτρου σωματιδίων για μείωση των εκπομπών ρύπων (πλέον ο κινητήρας πληροί την νόρμα Euro 6d), ένας αισθητήρας ταχύτητας προστέθηκε στη διάταξη του υπερσυμπιεστή για τη μέτρηση της περιστροφής του στροβίλου που πλέον έχει αυξηθεί κατά 5.000 σ.α.λ.

Ferrari Portofino M

Σημαντική επίσης είναι η αντικατάσταση του 7τάχυτου κιβωτίου με ένα νέο 8 σχέσεων, με μακρύτερες σχέσεις μετάδοσης και… όπισθεν σε σχέση με εκείνο της SF90 Stradale. Ο κινητήρας διαθέτει το σύστημα Variable Boost Management, ένα λογισμικό που αναπτύχθηκε από τη Ferrari, το οποίο προσαρμόζει την αποδιδόμενη ροπή στρέψης ανάλογα με την επιλεγμένη ταχύτητα. Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι με 7η και 8η σχέση, η μέγιστη τιμή της ροπής μπορεί να φτάσει έως και τα 760 Nm, ενώ «ενισχυμένος» κατά 35% είναι ο μικρότερος κατά 25% συμπλέκτης.

Ferrari Portofino M

Από εκεί και πέρα, ο flat-plane V8 κινητήρας συνοδεύεται από διαφορετικό σύστημα εξαγωγής, στο οποίο έχουν καταργηθεί οι δύο σιγαστήρες, με στόχο την μείωση του back-pressure και την βελτίωση της ηχητικής απόδοσης. Την ίδια στιγμή, το γνωστό σύστημα Side Slip Control ενσωματώνει τα E-Diff, F1-TCS, SCM-E και Ferrari Dynamic Enhancer (FDE)  που ελέγχει τις πλευρικές δυνάμεις που αναπτύσσονται στο όχημα ρυθμίζοντας αναλόγως την υδραυλική πίεση των φρένων στις δαγκάνες και στους τέσσερις τροχούς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ