Το Υπουργείο Μεταφορών της Γερμανίας επιβεβαίωσε σήμερα ότι οι αρμόδιες ομοσπονδιακές αρχές της χώρας πραγματοποιούν επίσημες ακροάσεις σχετικά με την τεχνολογία ελέγχου των εκπομπών ρύπων που χρησιμοποιεί η Opel σε τρία μοντέλα της.

Μόλις χθες, η γερμανική εφημερίδα Bild am Sonntag ανέφερε με δημοσίευμα της πως η KBA έχει εντοπίσει αξιόπιστα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία συγκεκριμένα συστήματα ελέγχου των εκπομπών ρύπων σε ορισμένα πετρελαιοκίνητα μοντέλα της Opel απενεργοποιούνται με αποτέλεσμα την αύξηση των βλαβερών σωματιδίων που εκλύονται στην ατμόσφαιρα κατά την κίνηση τους στο δρόμο.

«Πριν από την ολοκλήρωση της ακρόασης δεν μπορεί να ειπωθεί τίποτα άλλο για πιθανή παρουσία συσκευής παραποίησης των εκπομπών ρύπων», δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του γερμανικού Υπουργείου.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, οι έρευνες των αρχών εστιάζονται σε 60.000 αυτοκίνητα της Opel παγκοσμίως και συγκεκριμένα σε ισάριθμα αντίτυπα των Cascada, Insignia και Zafira, τα οποία πληρούν το πιο πρόσφατο πρότυπο εκπομπών Euro 6. Από τα ως άνω «επίμαχα» οχήματα, σχεδόν τα 10.000 κυκλοφορούν στη Γερμανία.

Όπως αναφέρει, η γερμανική εφημερίδα, τα επηρεαζόμενα μοντέλα φέρονται να υπερέβησαν τα νόμιμα όρια εκπομπών κατά δέκα φορές.

Εκπρόσωπος της Opel, απαντώντας στο δημοσίευμα της Bild am Sonntag, ανέφερε ότι η εταιρεία «έχει ήδη από τον Δεκέμβριο του 2015 αναγνωρίσει τις δυνατότητες βελτίωσης ξεκινώντας πρωτοβουλίες για την αύξηση της διαφάνειας, της αξιοπιστίας και της αποτελεσματικότητας προς όφελος των πελατών»._Χ.Α.

Σχετικά με τις σκέψεις της κυβέρνησης για αύξηση των τελών στα παλιάς τεχνολογίας αυτοκίνητα, πιστεύω πως...

Αποτελέσματα

Είναι άδικο γιατί τα διαθέτουν άνθρωποι με χαμηλό εισόδημα που δεν μπορούν να αποκτήσουν ένα σύγχρονο καθαρότερο όχημα
100% (1 ψήφος)
Είναι σωστό μέτρο, καθώς η αυξημένη ρύπανση στις μεγαλουπόλεις έχει σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων
0% (0 ψήφοι)
Θα πρέπει να δοθούν σημαντικά οικονομικά κίνητρα αντικατάστασης του γηρασμένου στόλου
0% (0 ψήφοι)
Θα πρέπει να ενισχυθούν τα Μ.Μ.Μ. και υπηρεσίες τύπου car sharing για να εξυπηρετηθούν όσοι δεν μπορούν να αποκτήσουν νέο αυτ/το
0% (0 ψήφοι)
Total votes: 1
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά