Το Υπουργείο Μεταφορών της Γερμανίας επιβεβαίωσε σήμερα ότι οι αρμόδιες ομοσπονδιακές αρχές της χώρας πραγματοποιούν επίσημες ακροάσεις σχετικά με την τεχνολογία ελέγχου των εκπομπών ρύπων που χρησιμοποιεί η Opel σε τρία μοντέλα της.

Μόλις χθες, η γερμανική εφημερίδα Bild am Sonntag ανέφερε με δημοσίευμα της πως η KBA έχει εντοπίσει αξιόπιστα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία συγκεκριμένα συστήματα ελέγχου των εκπομπών ρύπων σε ορισμένα πετρελαιοκίνητα μοντέλα της Opel απενεργοποιούνται με αποτέλεσμα την αύξηση των βλαβερών σωματιδίων που εκλύονται στην ατμόσφαιρα κατά την κίνηση τους στο δρόμο.

«Πριν από την ολοκλήρωση της ακρόασης δεν μπορεί να ειπωθεί τίποτα άλλο για πιθανή παρουσία συσκευής παραποίησης των εκπομπών ρύπων», δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του γερμανικού Υπουργείου.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, οι έρευνες των αρχών εστιάζονται σε 60.000 αυτοκίνητα της Opel παγκοσμίως και συγκεκριμένα σε ισάριθμα αντίτυπα των Cascada, Insignia και Zafira, τα οποία πληρούν το πιο πρόσφατο πρότυπο εκπομπών Euro 6. Από τα ως άνω «επίμαχα» οχήματα, σχεδόν τα 10.000 κυκλοφορούν στη Γερμανία.

Όπως αναφέρει, η γερμανική εφημερίδα, τα επηρεαζόμενα μοντέλα φέρονται να υπερέβησαν τα νόμιμα όρια εκπομπών κατά δέκα φορές.

Εκπρόσωπος της Opel, απαντώντας στο δημοσίευμα της Bild am Sonntag, ανέφερε ότι η εταιρεία «έχει ήδη από τον Δεκέμβριο του 2015 αναγνωρίσει τις δυνατότητες βελτίωσης ξεκινώντας πρωτοβουλίες για την αύξηση της διαφάνειας, της αξιοπιστίας και της αποτελεσματικότητας προς όφελος των πελατών»._Χ.Α.

Πιστεύετε πως και στο φετινό Αυτοκίνητο της Χρονιάς, από τους 7 φιναλίστ, ένα από τα ηλεκτρικά Porsche Taycan & Tesla Model 3, θα μπορούσε να επικρατήσει του συμβατικού ανταγωνισμού (BMW 1 Series, Ford Puma, Peugeot 208, Renault Clio & Toyota Corolla);

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά