top icon
Επικαιρότητα

Η πρώτη A-Class βγήκε από τη γραμμή παραγωγής της Mercedes στην Ουγγαρία

Το νέο κόμπακτ μοντέλο της Mercedes κατασκευάζεται εδώ και λίγες μέρες σε δύο διαφορετικές μονάδες παραγωγής.

Η πρεμιέρα της νέας Mercedes AClass, που αισίως γύρισε φέτος την τέταρτη κατά σειρά σελίδα της, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2018 και συγκεκριμένα στις αρχές Φεβρουαρίου, ένα μόλις μήνα πριν την πρώτη δημόσια εμφάνισή της στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Με τα πρώτα αντίτυπά της να έχουν ήδη πατήσει και επίσημα τους τροχούς τους στην άσφαλτο (για του λόγου το αληθές, διαβάστε εδώ τις πρώτες οδηγικές μας εντυπώσεις), ήρθε η ώρα ώστε μία ακόμα μονάδα παραγωγής να προστεθεί επί ευρωπαϊκού εδάφους στην κατασκευαστική δυναμική του μοντέλου, το οποίο εδώ και λίγες βδομάδες «γεννιέται» και στo Rastatt της Γερμανίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Mercedes έχει ήδη προγραμματίσει τη δημιουργία του νέου κόμπακτ μοντέλου της σε πέντε διαφορετικά εργοστάσια που θα βρίσκονται σε τρεις διαφορετικές ηπείρους. Εντούτοις, μέχρι και αυτή τη στιγμή δεν έχει αποκαλυφθεί ποιες είναι οι «υπόλοιπες» τρεις μονάδες, στις οποίες θα κατασκευάζεται η «μικρή» Mercedes.

Για την περίσταση, πάντως, έχουμε να κάνουμε με την πρώτη A-Class στα χρονικά της γερμανικής εταιρίας που κατασκευάζεται στη μονάδα του Kecskemét που έχει την έδρα της στην Ουγγαρία, μόλις 90 χλμ. νότια της πρωτεύουσας της χώρας. Η πρώτη χρονιά λειτουργίας του εν λόγω εργοστασίου ήταν το 2012, ενώ σήμερα σε αυτό απασχολούνται πάνω από 4.000 εργαζόμενοι κατασκευάζοντας το 2017 περί τα 190.000 μοντέλα της γερμανικής εταιρείας. Το πρώτο που βγήκε από τις εγκαταστάσεις του ήταν η B-Class, με την 4θυρη CLA να ακολουθεί το 2013 και την CLA Shooting Brake το 2015. Αξίζει να σημειωθεί πως στο Kecskemét πραγματοποιείται κατ’ αποκλειστικότητα η συνολική και παγκόσμια φυσικά παραγωγή των δύο αυτών μοντέλων._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ