Επικαιρότητα Κόσμος

Η Seat στο Smart City Expo World Congress

Η Seat παρουσιάζει τις καινοτομίες που θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της αστικής κινητικότητας του μέλλοντος στο Smart City Expo World Congress, που διοργανώνεται στη Βαρκελώνη από τις 13 έως τις 15 Νοεμβρίου.

 

Οι επισκέπτες στο περίπτερο της SEAT στην Expo θα ανακαλύψουν τις νέες λύσεις για τη βελτίωση της κινητικότητας που προωθεί η Seat Metropolis: Lab Barcelona, όπως: ride-sharing και Bus on Demand projects που η XMOBA θα προχωρήσει σε πιλοτική δοκιμή το επόμενο έτος, το πρωτότυπο μοντέλο Seat Cristobal εξοπλισμένο τώρα με τεχνολογία 5G, το νέο κοινωνικά υπεύθυνο σύστημα πλοήγησης σε συνεργασία με το Waze και το Δημοτικό Συμβούλιο της Βαρκελώνης καθώς και το πρώτο όχημα της αστικής στρατηγικής micromobility, το Seat eXS powered by Segway.

Το project Bus on Demand που αναπτύχθηκε από την Metropolis: Lab, στοχεύει στη βελτίωση της αποδοτικότητας των δημόσιων συγκοινωνιών με μία υπηρεσία που προσαρμόζεται στις ανάγκες των χρηστών, συμπεριλαμβανομένων τροποποιήσεων τόσο στη διαδρομή όσο και στη συχνότητα προγραμματισμένων λεωφορειακών γραμμών. Στόχος του έργου είναι η βελτιστοποίηση της χρήσης των λεωφορείων μέσω προσφοράς ευέλικτων διαδρομών, προσαρμοσμένων στη ζήτηση σε πραγματικό χρόνο. Η πρωτοβουλία αυτή ξεκινάει τώρα με πιλοτική δοκιμή στο Wolfsburg (Γερμανία) και τους επόμενους μήνες θα συνεχίσει στη Βαρκελώνη για την εφαρμογή της δεύτερης πιλοτικής φάσης.

Η δεύτερη λύση που παρουσιάστηκε είναι η ride-sharing app by Metropolis: Lab. Μετά από μία πρώτη πιλοτική εφαρμογή που πραγματοποιήθηκε από εργαζόμενους της Seat στο Martorell, το app θα είναι ανοιχτό για όλους τους χρήστες το επόμενο έτος. Με το ride sharing, οι άνθρωποι που μένουν στην ίδια περιοχή μπορούν να μοιραστούν το ίδιο όχημα και διαδρομή για να μεταβούν για παράδειγμα στη δουλειά τους. Προσφέρει στους χρήστες ευέλικτη και προσιτή μετακίνηση. Με τη λύση αυτή η εταιρεία στοχεύει στη προστασία του περιβάλλοντος, σε λιγότερους μποτιλιαρισμένους δρόμους και πιο αποδοτική μετακίνηση. Η Seat παρουσιάζει επίσης το Cristobal 5G, το πρωτότυπο μοντέλο που ενσωματώνει προηγμένους βοηθούς ασφαλείας για τη μείωση κινδύνων και ατυχημάτων. Στα πλαίσια της εξέλιξης του, το Cristobal διαθέτει πλέον τεχνολογία 5G που επιτρέπει στο αυτοκίνητο να συνδεθεί με τους πεζούς και τους δρόμους της γύρω περιοχής. Ένα παράδειγμα χρήσης παρουσιάστηκε πρόσφατα στη Segovia και Talavera de la Reina σε συνεργασία με την Telefónica.

Οι τρεις λειτουργίες του Cristobal που βρίσκονται στο τελικό στάδιο ανάπτυξης, ώστε να συμπεριληφθούν στις νέες εκδόσεις SEAT είναι: Exit Assistant, αισθητήρας για τον εντοπισμό των πλησιέστερων οχημάτων κατά το άνοιγμα της πόρτας, Display Mirror, καθρέπτης οπισθοπορείας με χρήση οπίσθιας κάμερας για καλύτερη όραση και εξάλειψη τυφλών σημείων, Advanced ACC, αυτόματη προσαρμογή της ταχύτητας οδήγησης βάση του επιτρεπόμενου ορίου Μετά την συμφωνία που επιτεύχθηκε το 2017 η Seat έγινε η πρώτη μάρκα που ενσωμάτωσε την κορυφαία εφαρμογή πλοήγησης Waze στα οχήματα της. Τώρα σε συνεργασία με το Δημοτικό Συμβούλιο της Βαρκελώνης, και οι δύο μάρκες κάνουν ένα ακόμη βήμα στη συνεργασία τους. Αναλύοντας τα στοιχεία που παρέχει το Δημοτικό Συμβούλιο της Βαρκελώνη και μέσω της χρήσης τεχνητής νοημοσύνης, η Seat μπορεί να προβλέψει γεγονότα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν παρακώλυση ή και διακοπή της κυκλοφορίας, όπως αγώνες ποδοσφαίρου, συναυλίες, επιβίβαση/αποβίβαση μαθητών στα σχολικά λεωφορεία κτλ. Το Waze θα ενημερώνει τους χρήστες για την κίνηση και τα συμβάντα στο δρόμο σε πραγματικό χρόνο και θα προτείνει εναλλακτικές διαδρομές. Στόχος είναι η βελτίωση της αστικής κινητικότητας, η εξοικονόμηση χρόνου και καυσίμων και η ασφαλής μετακίνηση.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Seat ανακοίνωσε το λανσάρισμα του Seat eXS powered by Segway, ένα όχημα που αντιπροσωπεύει το πρώτο βήμα της μάρκας προς την εφαρμογή της στρατηγικής micromobility. Οι επισκέπτες της Smart City Expo θα έχουν την ευκαιρία να οδηγήσουν το νέο eXS σε εξωτερικό χώρο, ανοιχτό στο κοινό. Το νέο Seat eXS σχεδιάστηκε αποκλειστικά από τη SEAT για τους πελάτες της και διαθέτει τη κορυφαία ηλεκτρική τεχνολογία Segway, ενσωματωμένη στη πλατφόρμα ES2 του μοντέλου. Χάρη στους μεγάλους τροχούς με διάμετρο 8 ιντσών είναι εύκολο να οδηγηθεί, ενώ οι αναρτήσεις του προσφέρουν ομαλή κίνηση. Το όχημα επιτρέπει τη επίτευξη ταχύτητας μέχρι 25 km/h. Το eXS διαθέτει και πρόσθετη μπαταρία που μπορεί να συνδεθεί ώστε να αυξήσει την χιλιομετρική του εμβέλεια, φτάνοντας το μέγιστο τα 45 km, ανάλογα με τις συνθήκες. Το eXS θα είναι διαθέσιμο προς πώληση στην Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία και Πορτογαλία πριν από το τέλος του έτους και μέσα στο 2019 και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

H Seat ήταν η πρώτη εταιρεία στην Ευρώπη με ενσωματωμένη φωνητική εφαρμογή Amazon Alexa. Την προηγούμενη εβδομάδα λάνσαρε την συγκεκριμένη εφαρμογή στα ισπανικά, ιταλικά και γαλλικά ώστε να επιτρέψει στους πελάτες των τριών αυτών αγορών να έχουν πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών μέσω απλών φωνητικών εντολών. Με την ευκαιρία, οι επισκέπτες της Smart City Expo θα έχουν την ευκαιρία να αλληλοεπιδράσουν με την Alexa στην Αγγλική και Ισπανική της έκδοση στο stand της Seat.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου