Επικαιρότητα Κόσμος

Η Toyota επανεκκινεί τα εργοστάσια της στην Ιαπωνία μετά το φονικό σεισμό

Η Toyota σκοπεύει να επανεκκινήσει σταδιακά την παραγωγή της στην Ιαπωνία και να επανέλθει σε κανονική «ροή» το αργότερο έως την Πέμπτη αφού ανέστειλε σχεδόν όλες τις λειτουργίες της κατασκευαστικής της αλυσίδας στην εγχώρια αγορά μετά το φονικό σεισμό στο Hokkaido.

Η Toyota μαζί με τις θυγατρικές της θα επανέλθουν από αύριο σε κανονικούς ρυθμούς παραγωγής οχημάτων σε επιλεγμένες γραμμές σε διάφορα εργοστάσια στην Ιαπωνία, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που κατασκευάζουν εξαρτήματα και ανταλλακτικά για εξαγωγές στο εξωτερικό. Οι υπόλοιπες αλυσίδες αναμένεται να πάρουν το πράσινο φως για να επανεκκινήσουν την προσεχή Πέμπτη, ανέφερε η ιαπωνική εταιρεία σε επίσημη ανακοίνωσή της.

Ο εκπρόσωπος της Toyota, Jean-Yves Jault, δήλωσε ότι η εταιρεία εξακολουθεί να αξιολογεί αν η αναστολή της παραγωγής στην Ιαπωνία θα έχει επιπτώσεις στη διάθεση αυτοκινήτων και ανταλλακτικών στη Β. Αμερική καθώς και σε άλλες χώρες εκτός Ιαπωνίας.

Θυμίζουμε πως η Toyota δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα σταματήσει σχεδόν όλη την παραγωγή οχημάτων στην Ιαπωνία λόγω διακοπών ρεύματος μετά τον καταστροφικό σεισμό στο Hokkaido που άφησε στο σκοτάδι ένα από τα εργοστάσιά της, αλλά και αυτά βασικών προμηθευτών της.

Η Denso, ο μεγαλύτερος προμηθευτής της Toyota, διαθέτει εργοστάσιο στο Hokkaido, με την Aisin Seiki, που επίσης αποτελεί βασικό συνεργάτη του Toyota Group, να διαθέτει στο νησί τρεις μονάδες παραγωγής εξαρτημάτων.

Σύμφωνα με την ιαπωνική εταιρεία, στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου η παραγωγή οχημάτων της Toyota ανέρχεται σε ημερήσια βάση στις 13.000 μονάδες._Χ.Α.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου