top icon
Επικαιρότητα

Η VW μελετά το ενδεχόμενο εισαγωγής της Porsche στο χρηματιστήριο

Η VW φέρεται να βρίσκεται σε συζητήσεις με συμβούλους προκειμένου να μελετήσει τα πλεονεκτήματα μιας πιθανής δημόσιας προσφοράς ή απόσπασης της Porsche από τους κόλπους του γερμανικού ομίλου – ακριβώς όπως συνέβη στην περίπτωση της Ferrari.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, η VW μελετά το ενδεχόμενο ανεξαρτητοποίησης της Porsche, κίνηση που θα μπορούσε να συνοδευτεί με την είσοδό της στις διεθνείς χρηματαγορές με στόχο την άντληση εσόδων τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε επενδύσεις στον τομέα της τεχνολογίας – και δη στην ηλεκτροκίνηση, στην ψηφιοποίηση και την αυτόνομη οδήγηση.

Μη επιβεβαιωμένες έως τώρα πληροφορίες θέλουν τους ιθύνοντες του VW Group να στοχεύουν στη πραγματοποίηση μιας τέτοια κίνησης με χρονικό ορίζοντα το επόμενο έτος, καθώς μέχρι τώρα δεν έχει αποφασισθεί κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Σε κάθε περίπτωση, η VW σκοπεύει να διατηρήσει το πλειοψηφικό πακέτο που ήδη κατέχει στην Porsche σε περίπτωση «απόσχισης» ή εισαγωγής της μάρκας στο χρηματιστήριο.

Αναφερόμενη στο όλο θέμα, η ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού Manager Magazin ανέφερε την περασμένη Πέμπτη ότι μια ενδεχόμενη είσοδος της Porsche στις διεθνείς χρηματαγορές θα μπορούσε να αποφέρει έσοδα στο VW Group ύψους 20 έως και 25 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Θυμίζουμε ότι το 2012 ολοκληρώθηκε το «σίριαλ» διαβουλεύσεων κα αντεγκλήσεων ανάμεσα στις οικογένειες Porsche και Piech που οδήγησαν τελικά στην εξαγορά του υπολειπόμενου μεριδίου της Porsche AG, ύψους 50,1%, από την VW και την ενσωμάτωση της πρώτης στους κόλπους του VW Group.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ