Επικαιρότητα Κόσμος

Ιδού η νέα Toyota Corolla Sedan

Μετά την πρεμιέρα της 5θυρης και στέισον βάγκον εκδοχής της νέας Toyota Corolla, ήρθε η ώρα για το ντεμπούτο της 4θυρης.

Πρόκειται για τον τρίτο τύπο αμαξώματος της 12ης κατά σειρά γενιάς της Toyota Corolla - ενός μοντέλου που από το 1966 μέχρι και σήμερα έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη σε 150 χώρες ανά των κόσμο πάνω από 46.000.000 αγοραστών. Όπως συμβαίνει τόσο με την Hatchback έκδοση που οδηγήσαμε στην πόλη της Μαδρίτης, όσο και με την Touring Sports εκδοχή, η Sedan «πατά» στην πλατφόρμα Toyota New Global Architecture (TNGA) GA-C, την οποία είδαμε να υιοθετούν τόσο τα Prius και ο αντικαταστάτης του Avensis, το νέο Camry, όσο και το C-HR. Σχεδιαστικά, η Toyota υιοθέτησε για την 4θυρη εκδοχή του μοντέλου μία ακόμα πιο αιχμηρή «γλώσσα» με φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED τόσο στο εμπρός όσο και στο πίσω μέρος. Από πλευράς μεγέθους, η ιαπωνική εταιρεία ανακοινώνει μόνο το μήκος του μεταξονίου (2,7 μ.), το οποίο είναι το ίδιο με εκείνο της έκδοση Touring Sports.

Η καμπίνα του αυτοκινήτου δεν διαφοροποιείται αισθητικά σε σχέση με εκείνη των υπολοίπων δύο εκδοχών της σειράς. Εδώ, πέραν του πλήρους εξοπλισμού ασφάλειας, ο οποίος περιλαμβάνει μεταξύ άλλων συστήματα υποβοήθησης, όπως τα Pre-Collision System (PCS), Adaptive Cruise Control (ACC), Lane Departure Alert (LDA), Lane Tracce Assist (LTA), Road Sign Assist (RSA και Automatic High Beam (AHB), σημείο αναφοράς είναι η οθόνη αφής 8 ιντσών του συστήματος infotainment, το head-up display (10 ίντσες) και ο επίσης ψηφιακός πίνακας οργάνων των 7 ιντσών εμπρός από τον οδηγό.

Η νέα Toyota Corolla θα είναι διαθέσιμη στην αγορά της Ευρώπης με δύο σύνολα - ένα υβριδικό και ένα βενζίνης. Στην πρώτη περίπτωση, η Toyota επέλεξε τη γνωστή μονάδα κίνησης του C-HR, η οποία αποτελείται από έναν κινητήρα βενζίνης με χωρητικότητα 1,8 λίτρων σε συνδυασμό με έναν ηλεκτροκινητήρα και μπαταρία, που αποδίδουν συνδυαστικά 122 ίππους, ενώ στη δεύτερη μία αναβαθμισμένη εκδοχή του γνωστού 1.600άρη ατμοσφαιρικού κινητήρα της Toyota, ο οποίος συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ή CVT, αποδίδοντας για την περίσταση 132 ίππους. Το υβριδικό σύνολο εμφανίζει μέση κατανάλωση 4,3 λιτ./100 χλμ. σύμφωνα με τον WLTP και εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα της τάξης των 98 gr. Οι αντίστοιχες τιμές για την έκδοση 1,6 είναι 6,1 λιτ./100 χλμ. και 139 gr/χλμ.

Όπως αναφέρει η ιαπωνική εταιρεία στις σημερινές επίσημες ανακοινώσεις της, η νέα Toyota Corolla Sedan, η οποία θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο που διατηρεί η ιαπωνική εταιρεία στη γειτονική μας Τουρκία, θα είναι διαθέσιμη στις κατά τόπους αγορές της γηραιάς ηπείρου μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2019, ακριβώς όπως θα συμβεί και με τις υπόλοιπες δύο εκδοχές της. Προς το παρόν, σε όλες τις περιπτώσεις δεν έχουν δοθεί στοιχεία που να αφορούν τις - ενδεικτικές έστω - τιμές πώλησης._Χ.Α.

Ποιό από τα παρακάτω μοντέλα-νικητές του Car Of The Year θα ψηφίζατε ως το καλύτερο αυτοκίνητο της περιόδου 2010-2020;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου