top icon
Κόσμος

Ιδού το αυτοκίνητο της BYD που δεν λογαριάζει τις πλημμύρες

Η YangWang, κλάδος πολυτελείας της BYD, παρουσίασε ένα τεράστιο ηλεκτρικό SUV με εκτεταμένη αυτονομία που ονομάζεται U8 και μπορεί να κινείται μέσα στο νερό.

Φιλοδοξία της κινεζικής BYD είναι το πολυτελές SUV της να μπορέσει να ανταγωνιστεί στον εμπορικό στίβο «ιερά τέρατα», όπως είναι το Range Rover και η Mercedes G-Class. Για να αποδείξει την ετοιμότητά της να τα βάλει με αυτούς τους μεγάλου διαμετρήματος ανταγωνιστές, η YangWang παρουσίασε δύο εντυπωσιακές δυνατότητες του SUV της: μια στροφή 360 μοιρών και την ικανότητα να παραμένει επιπλέον και να κινείται στο νερό κατά τη διάρκεια έκτακτης ανάγκης.

Tο YangWang U8 της BYD τροφοδοτείται από τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, που συνδυάζονται για να αποδώσουν 1.196 ίππους (880 kW). Επειδή κάθε τροχός τροφοδοτείται από τον δικό του κινητήρα, μπορούν όλοι να περιστρέφονται προς διαφορετική κατεύθυνση.

Αυτό το χαρακτηριστικό επιδείχθηκε πρόσφατα σε ένα βίντεο που μοιράστηκε το CarNewsChina, παρουσιάζοντας το U8 να εκτελεί μια αργή περιστροφή 360 μοιρών. Η σταδιακή περιστροφή του δίνει την εντύπωση ότι βρίσκεται σε περιστρεφόμενο δίσκο, αν και υπάρχει κάποιο αισθητό κούνημα κατά τη διάρκεια του ελιγμού. Το βίντεο είναι αθόρυβο, καλύπτοντας αυτό που πιθανά θα ήταν μάλλον δυσάρεστοι ήχοι από το τρίξιμο των ελαστικών.

YangWang U8

Όπως αναφέρθηκε, το U8 έχει περισσότερα από ένα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά στο μανίκι του. Όντας ένα off-roader, μπορεί επίσης να χειριστεί το βάδισμα σε βαθιά νερά. Ενώ το κανονικό μοντέλο μπορεί να κινηθεί σε βάθος μέχρι 1 μέτρο, η έκδοση Off-road Master Edition μπορεί να πάει ακόμα πιο βαθιά, μέχρι 1,4 μέτρα, χάρη στην υπερυψωμένη εξάτμιση. Αν είστε περίεργοι γιατί ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο χρειάζεται κάτι τέτοιο, είναι για τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 2,0 λίτρων, ο οποίος χρησιμεύει ως παράγοντας επέκτασης της αυτονομίας. Αυτή η μονάδα παράγει ηλεκτρική ενέργεια για την επαναφόρτιση των μπαταριών LFP των 49,05 kWh που παρέχουν ενέργεια στους τέσσερις ηλεκτροκινητήρες. Όταν το ρεζερβουάρ είναι γεμάτο (75 λίτρα) και οι μπαταρίες φορτισμένες, το U8 μπορεί να υπερηφανεύεται για αυτονομία 1.000 χλμ. σε διάφορα εδάφη.

Ωστόσο, σε περίπτωση που μπείτε βαθύτερα στο νερό από ό,τι επιτρέπεται, το U8 προσφέρει μια ειδική λειτουργία Yachting Mode για να προστατευτεί. Αξιοποιώντας τους ενσωματωμένους αισθητήρες θα ανυψώσει την ανάρτηση, θα απενεργοποιήσει τον κινητήρα, θα θέσει το εσωτερικό σύστημα HVAC σε λειτουργία, θα κλείσει τα παράθυρα και θα ανοίξει την ηλιοροφή, παρέχοντας στους επιβάτες μια οδό διαφυγής έκτακτης ανάγκης. Σε αυτή τη λειτουργία, η YangWang ανακοινώνει ότι το U8 μπορεί να παραμείνει στην επιφάνεια για έως και 30 λεπτά και να πλεύσει με ταχύτητα 3 km/h απλά περιστρέφοντας τους τροχούς του.

YangWang U8

Οι παραδόσεις του YangWang U8 Premium Edition θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο, με τιμές που ξεκινούν από 150.000 δολάρια ΗΠΑ. Οι τιμές για την Off-Road Master Edition, που κινείται στο νερό, αναμένονται σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ